Evakuerte fikk flytte tilbake etter brannen i siloanlegget på Toten

Evakuerte i nabolaget fikk flytte tilbake etter at brannen i siloanlegget på Toten er klarert. Det var lenge fare for støveksplosjon, og området var sperret av.

Politihelikopter ble sendt til stedet for å få oversikt.

– Brannvesenet har klarert siloen. De evakuerte kan flytte hjem. Det vil være vakthold utover kvelden og natta, opplyser politiet i Innlandet rett etter klokken 15 tirsdag.

Tre personer ble sendt til sykehus etter den eksplosjonsartede brannen på Lena i Toten som ble varslet klokken 05.22 natt til tirsdag. En av dem var alvorlig skadet. I løpet av formiddagen fikk brannvesenet etter hvert kontroll på brannen, men varslet om fortsatt mulig fare for eksplosjoner.

– Vi vet ikke hvor stor fare det er, men det er mye kornstøv i siloen, sa operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til NTB ved 11-tiden.

Det var blitt opprettet en sikkerhetssone på 100 meter rundt brannstedet, og to husstander med tre personer ble evakuert.

Det er ikke opplyst noe om årsaken til brannen. Inne i siloen var det biprodukter fra produksjon av solsikkeolje, skriver NRK.

Felleskjøpet Agri eier anlegget på Lena på Østre Toten.

Nødetatene i arbeid på stedet tirsdag morgen.

Tre personer sendt til sykehus

– Til sammen er fire personer skadet. Tre er sendt til sykehus og en til legevakt, sa operasjonsleder Haagen Løvseth til NTB tirsdag morgen.

Blant de skadede er det både brannfolk og ansatte ved siloen, og en person fikk brann- og fallskader, ifølge operasjonslederen.