Familiefar fra Tolga skal være drept av bilbombe i Somalia

Rådmannen i Tolga kommune bekrefter overfor Aftenposten at de har fått melding om at en mann fra Tolga skal ha blitt drept i Somalias hovedstad Mogadishu.

En politimann går forbi et ødelagt kjøretøy etter bombeangrepet mot et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu torsdag i forrige uke.
  • Hans O. Torgersen

Mannen skal ha vært en av minst 11 personer som ble drept da en bilbombe torsdag eksploderte utenfor et hotell i Mogadishu. 16 personer ble skadet i angrepet.

Familiefaren fra Tolga skal ha vært i Somalia for å besøke sin syke far, skriver Arbeidets Rett (bak betalingsmur), som først omtalte saken.

Etterlater seg kone og flere barn

Det var en ansatt i Tolga kommune som ble varslet om at mannen var drept.

– Han har bodd i Tolga i mange år. Vi iverksatte vårt kriseteam fredag morgen, sier rådmann Siv Stuedal Sjøvold i Tolga til Aftenposten.

Kommunen har ikke fått informasjon om dødsfallet fra Utenriksdepartementet eller politiet.

– Dette er en familiefar som etterlater seg kone og flere barn på Tolga. Det eldste barnet går på videregående skole, det yngste i barnehage. Vår oppgave er å ta vare på familien, sier rådmannen.

Angrep et hotell

Angrepet med bilbomben torsdag rammet ansatte og gjester på et hotell og folk på gaten utenfor.

– Eksplosjonen ødela en restaurant og drepte mange som var inne i og utenfor restauranten. Dødstallet kan stige, sa politiinspektør Mohamed Hussein til Reuters etter angrepet.

Terrorbevegelsen al-Shabaab skal tidligere ha angrepet det samme hotellet, som ligger langs den travle Maka al Mukaram-veien.

Lørdag ble 15 mennesker drept i to eksplosjoner og en skuddveksling mellom al-Shabaab-islamister og sikkerhetsstyrker sentralt i Mogadishu.