Her synker fiskefartøyet etter at 12 personer var reddet med helikopter

Et fiskefartøy var lørdag formiddag i havsnød nord for Honningsvåg og sank senere. De 12 personene om bord i fartøyet ble reddet med helikopter.

Fiskefartøyet sank klokken 13.28.

Personene om bord i fiskefartøyet Fay gikk i to redningsflåter etter at fartøyet fikk kraftig slagside. Et Sea King-helikopter reddet dem deretter opp fra vannet, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge i 12.30-tiden.

– Vi fikk melding kl. 11 om at et fiskefartøy nord for Hammerfest med 13 personer om bord var i havsnød. Det er to flåter i vannet, og arbeidet med å heise dem opp i et Sea King-helikopter har begynt, sier pressemedarbeider Geir Mortensen ved HRS Nord-Norge til NTB.

Det var linebåten Fay fra Averøy som fikk problemer lørdag formiddag, ifølge Redningsselskapet. Båten er 21 meter lang, 10 meter bred og er eid av rederiet Kenfish 2.

Redningsskøyten Odin var et av fartøyene som var med på redningsaksjonen. Mannskapet på Odin melder via Redningsselskapets pressevakt at Fay sank klokken 13.25.

HRS Nord-Norge opplyste etter at personene ble reddet at det korrekte antallet var 12 og ikke 13 personer.

Flere fartøy og et Bristow-helikopter fra Hammerfest deltok også i redningsaksjonen.

– Personene som var om bord, skal være uskadet, sier redningsleder Ørjan Delebekk i HRS Nord-Norge til NTB.

Basert på navnelisten av personene som var om bord, antar han at alle var nordmenn.

Kl. 12.25 hadde Sea King heist alle om bord, og disse ble fløyet til Honningsvåg hvor det kommunale mottaksapparatet står klart for å ta imot, skriver HRS.