Ny smitterekord siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 2126 koronasmittede i Norge. Det er 500 flere enn samme dag i forrige uke, og det høyeste antall smittede som er registrert siden pandemien brøt ut.

Forrige rekord ble satt 1. november, da med 1973 tilfeller, viser tallene fra Folkehelseinstituttet.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1467 koronasmittede pr. dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1098, så trenden er stigende.

Vaksineeffekten er ikke nok til å snu smitteøkningen, mener assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

– Dessverre ser vi at smittetallene fortsetter å stige, selv om vi er litt usikre på om flere nå tester seg, og at vi dermed fanger opp flere av mørketallene. Når vi se på sykehusinnleggelser de siste ukene, er tendensen likevel klar; det blir stadig flere covid-19-pasienter som trenger behandling. Vaksineeffekten er ikke nok til å snu trenden nå, sier Nakstad til NTB.

Helsedirektør Bjørn Guldvog gikk tirsdag ut og sa at det nå er nødvendig å gå gjennom hele tiltakskjeden og se om det er nødvendig å justere på tiltakene.

Han varslet at det vil komme råd om nasjonale tiltak. Han nevnte stikkprøvekontroller på grensen og tiltak rundt uvaksinert helsepersonell med pasientkontakt.