Sparken via chat

Hele 14 prosent kunne funnet på å sparke noen via chat. 10 prosent kunne fridd.

  • Christine Jensen

Det viser en ny undersøkelse gjort blant 40.000 Yahoo! Messenger-brukere. Undersøkelsen viser at det er flest mannfolk som kunne funnet på å sparke noen via såkalt "instant messaging" eller direktemeldingstjenester, slik som MSN eller Yahoo! Messenger.

14 prosent av mennene i undersøkelsen bekrefter at de kunne gitt den vonde beskjeden via en direktemelding. Men ikke nok med det. De ville også lagt til et humør-ikon slik som et trist eller sint smilefjes.

11 prosent av kvinnene svarer det samme, ifølge msnbc.msn.com.

Les mer om undersøkelsen her

Vil ikke slå opp

Når det kommer til private forhold som skal avsluttes, er det færre som oppgir at de ville brukt en messenger-tjeneste til å formidle budskapet.

LES OGSÅ: Lær messenger-triksene

Samtidig svarer over halvparten av deltagerne i underøkelsen at de heller ville innrømmet forelskelse ved å bruke et humør-ikon enn ved å si det til personen direkte.

Hele ti prosent svarer at de til og med kunne fridd via en messenger-tjeneste.

LES OGSÅ: Bli en effektiv chatter

Mye brukt

Det er ikke bare tenåringer som bruker direktemeldingstjenester til å kommunisere, selv om det kan virke som det er et flertall av disse som er mest aktive. Titalls millioner ansatte i firmaer og organisajoner verden rundt bruker også tjenestene — både for å kommunisere med kolleger i eget firma og kontakter i andre selskaper.

Tjenestene er et godt kommunikasjonsalternativ til e-post og mobiltelefon – i veldig mange forskjellige situasjoner.

Det finnes flere IM-tjenester skreddersydd for næringslivet – ofte kalt EIM (Enterprise Instant Messaging). IBM Lotus Sametime, Microsoft Office Live Communications Server, Reuters Messaging og Jabber XCP er eksempler på slike IM-klienter.