Norge

Verdensrekord- kamera

Casio lanserer i dag et kompaktkamera med hele 12,1 megapiksler.

Casio Exilim Zoom EX-Z1200
  • Christine Jensen

Casio Exilim Zoom EX-Z1200 setter, ifølge produsenten, verdensrekord for kompaktkameraer med sine mange megapiksler. Dette gir meget høy oppløsning og mulighet til å skrive ut krystallklare bilder i stort format.

Stor skjerm

Casio-nyvinningen har en bredformatskjerm på 2,8 tommer med en maksimal lysstyrke på 1400cd/m2, som skal gjøre det enklere å se bildene utendørs.

Kameraet er utstyrt med et autofokussystem som følger motivet og gir riktig eksponering av et ansikt ved hjelp av ansiktsgjenkjenning og teknologi for analyse av bevegelser.

Bildestabilisering

Det er også utstyrt med anti-riste-funksjon, som reduserer uskarphet dersom kameraet ikke holdes støtt eller det er bevegelser i bildet.

Kompaktkameraet har også teknologi for bildestabilisering ved hjelp av CCD-forskyvning.

Kameraet har en veiledende pris på 3495 kroner.

LES: Alt om digitalkamera her!

Kompaktkameraet er etterkommeren til Exilim Zoom EX-Z1000, som var det første kamera med over 10 megapiksler som var lite nok til å få plass i håndflaten.

Megapiksler

Megapiksel er et mål for oppløsningen på et digitalt foto. En piksel er et av bildepunktene som utgjør et digitalfoto. Eksempelvis kan et digitalfoto bestå av 2048 piksler i bredden, og 1536 piksler i høyden. Det gir 3,145,728 piksler, eller 3.1 megapiksler.

På jakt etter nytt kamera? Søk i digitalkamera-testene her!

Les også

  1. Superzoom i nytt Casio-kamera

  2. Lommekamera med 10 megapiklser