Jakten på Stig Millehaugen: – Kan pågripes hvor og når som helst

Video, tips og avhør. Slik jobber politiet for å finne etterlyste Stig Millehaugen (53), som har vært på rømmen i over fire dager.

Stig Millehaugen ble rundt klokken 14 onsdag fanget opp av et overvåkingskamera utenfor Oslo Sentralstasjon

Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen er fortsatt sporløst forsvunnet. Politiet jobber på spreng for å finne 53-åringen, etter at han ikke dro tilbake til Trondheim fengsel etter en seks timers permisjon.

– Vi kan ikke si noe mer om hvor han er. Han er fortsatt etterlyst og på rømmen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt.

Dette vet vi om Millehaugens fluktrute:

  • Onsdag 1. juni kom Millehaugen ikke tilbake til fengselet i Trondheim etter en kort permisjon.
  • I stedet hadde han satt seg om bord på et Norwegian-fly som lettet klokken 12.01 fra Trondheim til Oslo. Flyet landet klokken 12.51 på Oslo lufthavn.
  • Deretter tok han en drosje fra flyplassen til Oslo Sentralstasjon. Rundt klokken 14 ble han fanget opp av et overvåkingskamera med en større svart tursekk på vei ut fra stasjonen.

Millehaugen ble i 2011 dømt til 21 års forvaring for drap på Young Guns-leder Mohammad «Jeddi» Javed. Han har en langvarig kriminell løpebane bak seg, og ble første gang tatt av politiet i 1986.

Her er Millehaugen på vei til flyet som fraktet ham til Oslo.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvordan Millehaugen fikk tak i denne ryggsekken eller hvor mye lengre de har klart å spore 53-åringens flukt. Nå har etterforskningen gått over i en ny fase.

På jakt etter nye spor

Politiinspektør Metlid sier politiet har fått inn en stor mengde tips og opplysninger. Dette preger derfor etterforskningen.

– Mye tid brukes på å følge opp tips eller mulige observasjoner, sier hun til Aftenposten.

Flere personer er blitt avhørt og gamle bekjente av Millehaugen er blitt kontaktet. Det er i løpet av de første dagene blitt gjennomført en rekke aksjoner for å finne den dobbeltdrapsdømte 53-åringen.

Politiet tror også at han har fått hjelp med å rømme.

En person ble torsdag pågrepet og siktet for bistand. Etter å ha blitt avhørt ble han løslatt. Metlid bekrefter dette og sier mannen ikke lenger er sentral i den videre etterforskningen.

Stig Millehaugen ble i 2011 dømt for drapet på Mohammed «Jeddi» Javed, lederen av den kriminelle gjengen Young Guns. Millehaugen ble dømt til forvaring i 21 år, lovens strengeste straff.

Politiet gjennomgår også ulike elektroniske spor og video, som kan bidra til å kartlegge Millehaugens fluktrute og gi politiet spor på veien videre.

– Han er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt. Så han kan pågripes hvor og når som helst, sier Metlid.

Stig Millehaugen er etterlyst av politiet. Så langt er det uklart om han fortsatt oppholder seg i Norge eller om han har kommet seg ut av landet.

Søker i inn- og utland

Millehaugen dukket denne uken opp på Interpols liste over etterlyste personer. Politiets håp er at han raskt skal pågripes.

Utenfor Norges grenser fremstår Sverige som mest interessant. Natt til fredag gikk svensk politi til aksjon mot et hus i nordre Bohuslän.

– Aksjonen ble gjennomført etter tips og opplysninger vi fikk, sier Metlid.

Politiet har fått flere tips om at han er blitt observert i Sverige eller at han kan oppholde seg der.

– Det er ikke utenkelig at han har dratt ut av Norge, men han kan også være i Oslo eller andre steder.

Fra Oslo er det mulig å komme seg til Sverige med både buss, bil eller tog. Metlid sier det er flere muligheter i Sverige og at det derfra også er lettere å reise.

– Det har kommet en rekke tips om observasjoner. Noen sjekker vi raskt ut, mens andre må vi følge videre.