Munch-mistenkt kobles til Betew

Den mistenkte 27-åringen er en del av persongalleriet rundt NOKAS-sjefen David Toska.

Seks personer er tiltalt når ankesaken etter Munch-ranet kommer opp for retten i dag.

Mannen, som i forrige uke fikk status som mistenkt i Munch-saken, ble tatt inn til avhør på Politihuset i Oslo i går kveld. Avhøret skulle opprinnelig vært gjennomført i helgen. Fordi mannen ble syk, ble det ikke gjennomført avhør før i går, tett opp til ankesaken etter Munch-ranet. Ankesaken starter i Borgarting lagmannsrett i dag.

Tiltalt med Betew

Den mistenkte 27-åringen er en del av persongalleriet rundt NOKAS-sjefen David Toska. I 2001 ble han tiltalt for medvirkning til ranet av Bankenes tellesentral i Oslo. De to andre tiltalte i tellesentral-ranet var de nå NOKAS-dømte ranerne Ridvan Halimi og Metkel N. Betew. 27-åringen ble frikjent, mens Halimi og Betew ble dømt. 27-åringen er forøvrig domfelt i en alvorlig voldssak. Rett før avhøret i går kveld sa 27-åringen til Aftenposten at han ikke vet hva politiet mistenker ham for, men at han er barndomskamerat av en av de to som er mistenkt for Munch-ranet. Barndomskameraten er nå død. Denne mannen ble, som Aftenposten omtalte i helgen, lurt til å snakke oom saken av en politiagent som flyttet inn i naboleiligheten hans i Moss.

Agent Cato.

Politiaksjonen ble avsluttet i begynnelsen av november i fjor, da barndomskameraten døde plutselig. 27-åringen som i går ble avhørt mistenkt i Munch-saken, sier at han aldri selv møtte politiagenten, men at kameraten hans i samtaler omtalte ham som "Cato".— De festet sammen og rakk å bli gode venner. Slik fikk agent Cato såkalte opplysninger om Munch-ranet. Spørsmålet er om noe er sant. Min barndomsvenn var kjent for å fleipe og "å slå ei plate" i noen hver, sier 27-åringen.I forrige rettsrunde i Munch-saken i Oslo tingrett var 27-åringens navn fremme flere ganger. - Jeg var i Oslo da ranet skjedde, men deltok ikke, sier han.

Krever ny rettssak.

En av forsvarerne i Munch-saken, advokat Sverre Næss, har nå begjært Munch-dommen fra Oslo tingrett opphevet. Begjæringen ble sendt Borgarting lagmannsrett i går ettermiddag. Ankesaken som starter i dag, må stanses hvis forsvareren får medhold. - Politiagenten fikk opplysninger fra mannen i Moss både 18. januar i fjor og samme dag som første rettsrunde i Munch-saken startet i Oslo tingrett 14. februar i fjor. Politiet burde umiddelbart ha sørget for en utsettelse av rettssaken all den tid de ikke kunne avsløre politiaksjonen der og da. Resultatet er at saken ikke ble belyst i sin fulle bredde i tingretten. Derfor må dommen oppheves, mener Næss.Les også:

Les også

Krever Munch-utsettelse

Les også:

Les også

Verdien er gått i været

Aftenposten.no følger rettssaken.