Norge

Norwegian-fly på vei fra Oslo til Kypros måtte returnere

Et fly på vei fra Oslo Lufthavn sirklet i over en time over Sandvika. Flyet måtte bruke drivstoff før det returnerte til flyplassen for å sjekke om det oppsto skader på halen ved avgang.

Denne skjermdumpen ble tatt like før klokken 15.30, og viser flyets rute fra Oslo Lufthavn, sørover mot svenskegrensen, før det la om kursen for å sirkle over Sandvika. Da hadde flyet vært i luften i en time.
  • Carl Alfred Dahl
    Carl Alfred Dahl
    Nyhetsleder
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Norwegian-maskinen på vei til Larnaca på Kypros, tok av fra Oslo Lufthavn klokken 14.25. Det var 40 minutter etter rutetid, ifølge Flightradar24.

Flyet hadde så vidt passert Oslo-området, da det vendte vestover. Deretter sirklet det i en drøy time rett over Sandvika, vest for Oslo, viser Flightradar24.com.

– Det mistenkes at en støtdemper på halen kan ha vært borti bakken ved avgang. Det er ikke noe dramatisk, men må sjekkes ut, forklarer talsperson Astrid Mannion-Gibson i Norwegian.

Før flyet kunne lande på Oslo Lufthavn igjen, måtte det av sikkerhetsmessige årsaker bruke opp en del av drivstoffet i tankene.

– Sikkerheten kommer alltid først, sier hun.

Flyet landet igjen på Oslo Lufthavn klokken 16.02.

Les mer om

  1. Flytrafikk
  2. Luftfart