Norge

1500 strømløse på Sørlandet – og det kommer stadig nye brudd

Rundt 1.000 husstander måtte fortsatt ty til stearinlys i Agder-fylkene, Hedmark og Oppland torsdag ettermiddag. Tidligere på dagen var 6.000 kunder strømløse.

Kraftig snøvær har ført til strømbrudd flere steder i landet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • og NTB

Bare i Hedmark og Oppland måtte over 5.500 av Eidsiva Energis kunder klare seg uten strøm torsdag formiddag. Årsaken var feil på de såkalte regionalnettlinjene som forsyner store regioner med strøm.

– I dag tidlig var det store overføringslinjer som var berørt. Vi hadde feil på to regionforsynere for strøm, noe som berørte veldig mange, men vi hadde også andre høyspentfeil. Vi har brukt tre helikoptre til å lokalisere feilene, og dessuten ble været veldig mye bedre, sier Ragnhild Børresen Abrante, kommunikasjonsansvarlig Nett og Produksjon hos Eidsiva Energi, til NTB.

Kraftselskapet håper at det ikke vil ta lang tid før resten av kundene får strømmen tilbake.

På Sørlandet var også mannskaper i full sving med feilretting torsdag. I 15-tiden var 655 kunder uten strøm i Agder-fylkene.

Det er det store snøfallet de siste dagene som er en av hovedårsakene til de store problemene. Det var kraftig vind i Sør-Norge natt til torsdag, og kraftselskapene regnet derfor med at mange ville miste strømmen.

Les mer om

  1. Vær
  2. Snø
  3. Oppland
  4. Hedmark