Klart for ny påskeutfart: Det ventes køer ved Hønefoss og på strekningen Kolomoen-Moelv

Mellom klokken 11 og 14 kjører de fleste ut av byen i dag. Det vil tette seg til ved trafikknutepunktene på vei til fjells, ifølge Vegtrafikksentralen.

De fleste kjørte til fjelles på fredag, men de som har vært på jobb i påskeuken reiser erfaringsmessig tidlig på ettermiddagen i dag.

De som jobber i påskeuken, legger tidlig av gårde på vei til fjellet onsdag før helligdagene, viser statistikken til Vegvesenet.

– Mellom kl 11 og 14 ventes det mest trafikk på denne dagen sier John Slinning, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen øst.

Mens de som hadde tatt seg fri i påskeuken dro fredag ettermiddag eller lørdag formiddag, er det i dag klart for påskeutfart nummer to.

– Mange har reist til fjells allerede, og det var mest trafikk i helgen. Men det vil nok være en del trafikk tidlig på ettermiddagen i dag også, sier Slinning.

Han påpeker at det er i veiarbeidsområdene ved Elverum, mellom Kolomoen og Moelv, at det vil danne seg litt kø. Også ved trafikknutepunktet ved Hønefoss blir det det køer når trafikken ut av hodvedstaden tar seg opp.

Da de fleste la i vei mot fjellet på fredag, var været betraktelig dårligere.

Været har naturlig nok mye å si for hvor mange som drar: Færre lar seg friste til fjells hvis det er meldt dårlig vær. Men nå viser værmeldingene flotte forhold i fjellet i Sør-Norge, med sol og lite vind.