Norge

Mor siktet for å ha forsøkt å drepe sine tre barn

En kvinne i slutten av 30-årene er varetektsfengslet i fire uker for drapsforsøk. – Kvinnen tok selv kontakt med politiet, sier politiadvokat Cathrine Krohn.

Kjetil Johannes Ottesen er bistandsadvokat for barna. Advokat Ellen Eikeseth Mjøs forsvarer den siktede kvinnen.
  • Adalheidur Audardottir Oldeide
  • Per Lindberg
  • NTB

(Bergens Tidende): En kvinne i slutten av 30-årene skal først ha forsøkt å drepe to av sine barn, og senere sitt tredje barn. Hendelsene skal ha skjedd hjemme hos familien i Bergen tidligere denne uken.

Fredag ettermiddag ble kvinnen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Kvinnen er tatt hånd om av helsevesenet.

Ellen Eikeseth Mjøs forsvarer den siktede kvinnen. Hun ønsker ikke å si noe om hvordan kvinnen stiller seg til siktelsen. Hun omtaler saken som en tragedie.

– Dette er en stor, personlig tragedie. Siktede møter ikke i retten i dag fordi hun er alvorlig syk. Jeg ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, sa Mjøs til BT fredag.

Tatt hånd om av helsevesen

Politiadvokat Cathrine Krohn sier at de tre barna, som er i barnehagealder, fremstår uskadet.

– Kvinnen selv er tatt hånd om av helsevesenet. Vi vil nå etterforske saken for å finne ut hva som har skjedd. Dette er en alvorlig og kompleks sak.

Krohn sier politiet fikk informasjon om saken torsdag ettermiddag, men ønsker ikke å utdype hvordan politiet ble gjort kjent med saken.

– Vi har fått en forklaring fra kvinnen, men det er ikke gjennomført et formelt avhør.

Lukket fengslingsmøte

Kvinnen ble fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett fredag.

– Vi har begjært lukkede dører på grunn av fare for bevisforspillelse. Dette er også begrunnet med privatlivets fred, sier politiadvokat Krohn.

Dommer Ole-Bjørn Aase besluttet, etter begjæring fra både forsvarer og politiet, å lukke dørene for pressen. Hovedbegrunnelsen var at opplysninger kan skade etterforskningen som er i en tidlig fase.

Avhører vitner på lørdag

Politiet jobber med å avklare hva som har skjedd og vil lørdag avhøre vitner og gjøre andre undersøkelser, melder NRK.

Det er foreløpig ikke klart når kvinnen i slutten av 30-årene vil bli avhørt, men det vil skje så snart det lar seg gjøre, sier politiadvokat Cathrine Krohn i Vest politidistrikt til dem.

Det er politiadvokat Cathrine Krohn som er aktor i saken.

– Barna har det bra

Advokat Kjetil Johannes Ottesen er oppnevnt som bistandsadvokat for de tre barna. Han opplyser at barna har det bra etter forholdene og at de blir ivaretatt av barnevernet.

– Denne saken er en tragisk hendelse for familien. Det er tre små barn som har opplevd noe forferdelig.

– Jeg kan ikke si så mye om saken, men de er godt ivaretatt. Etter det jeg har fått opplyst, har barna det bra. Barnevernstjenesten vurderer en eventuell tilbakeføring til øvrig familie, men de trenger å få kontroll på situasjonen først, sier Ottesen.

Fengslingsmøtet var ferdig ved 16-tiden. Avgjørelsen om kvinnen fengsles, kommer senere.


Aftenposten retter: I en tidligere versjon av denne saken som Aftenposten publiserte, skrev BT at også kvinnens kjæreste var pågrepet. Dette er ikke riktig. BT skrev også at det var helsepersonell som meldte fra etter å ha reagert på merker og sår på barna. Dette er også feil.

Les mer om

  1. Krim
  2. Bergen
  3. Vold
  4. Barn