Barnehageansatt siktet for seksuell krenkelse mot barn

Mann i 20-årene avhørt, men ikke fengslet.

  • Per Lindberg
  • Kjetil Gillesvik
  • Liv Solli Okkenhaug

En mann i slutten av 20-årene er siktet for seksuelt krenkende og uanstendig adferd mot barn i en barnehage i Bergen, skriver bt.no.

Det bekrefter politiadvokat Inger-Lise Høyland.

– Politiet fikk 22. januar informasjon som gjorde at etterforskning ble iverksatt. Det var grunn til å etterforske om ett eller flere barn kunne være utsatt for straffbare handlinger i barnehagen, sier Høyland.

Informasjonsmøte

Mannen ble avhørt, men ikke fengslet. Det planlegges minst et nytt avhør av mannen.

Det ble tirsdag kveld holdt et informasjonsmøte for foreldre i barnehagen, der representanter for politiet, barnehageledelsen og Statens barnehus deltok.

– Vi var til stede i barnehagen og orienterte om det vi kunne si, slik at de involverte får informasjon. Vi er opptatt av å ivareta barna, foreldrene og de ansatte, sier Høyland.

Siktede ble pågrepet 27. januar, men det var ikke grunnlag for å fengsle ham, ifølge politiadvokaten.

Mannen er siktet for å ha brutt straffelovens paragraf 305, som handler om seksuell krenkende og uanstendig adferd. Blotting går inn under denne paragrafen, men Høyland vil ikke si hvilke konkrete handlinger siktede mistenkes for.

Har jobbet i flere skoler og barnehager

Mannens arbeidsgiver ble varslet, og siktede er nå i permisjon. Han har arbeidet i flere barnehager og skoler i Bergensområdet, og politiet gjør undersøkelser også her, sier Høyland.

Hun forteller at politiet har gjort tekniske undersøkelser i og ved barnehagen og gjennomført en rekke avhør, blant annet av flere barn.

– Medisinske undersøkelser er gjennomført og databeslag gjennomgås nå, sier Høyland.

Mannen har plettfri vandel og har aldri vært i politiets søkelys tidligere.

Den siktede mannens forsvarer, advokat Gisle Didriksen, sier at hans klient stiller seg fullstendig avvisende til det som måtte være av mistanke mot ham.