Slik kommer du deg til Holmenkollen i kveld

Publikum oppfordres til å la bilen stå hjemme. <strong>Offisiell åpning kl. 19.</strong>

Omtrent slik vil Holmenkollen fremstå for publikum i kveld.

I kveld er den offisielle åpningen på den nye hoppbakken i Holmenkollen. Åpningen starter kl. 19.00 og vil være ferdig 20.15. Anette Sagen hopper bakkens første offisielle hopp ca. kl. 19.30 etterfulgt av 19 andre hoppere, deriblant Bjørn Einar Romøren og Anders Jacobsen.

— Vi oppfordrer alle til å la bilen stå og ta t-banen til Besserud. Derfra går man de siste to og en halv svingene oppover. Det tar ikke mange minuttene, så vi henstiller alle til å ta den lille treningsturen, sier Steinar Wulfsberg-Gamre til Aftenposten.no.

Inngang ved hoppet

T-bane-linje 1 går til Besserud. Den går hvert 15. minutt og tar 23 minutter fra Jernbanetorget. Se tider på trafikanten.no.

— Man går da først opp Holmenkollveien og så inn Kongeveien. Det vil være satt opp fakler og inngangen til tribunen er helt oppe ved hoppkanten. Inngangene nede på sletta vil være stengt, opplyser Wulfsberg-Gamre.

Han håper det kommer en 3-4000 mennesker til Kollen i dag og oppfordrer folk til å være ute i god tid.

— Dørene åpner kl 18. og det vil være underholdning på storskjerm frem til åpningen starter, sier han.

Parkering på Bogstad Camping

Det er meldt mellom to og fire minusgrader og opphold fra kl 18. til 20. i Holmenkollen i kveld.

- Folk bør kle seg for en vanlig Holmenkoll-søndag. Litt ull innerst, sitteunderlag og noe varmt og drikke i sekken. Også håper vi alle tar med norske flagg. I så fall ligger det an til at et skikkelig "Kollen-brøl", sier han.

Arrangørene er også i beredskap hvis det blir veldig trykk på bilveiene rundt anlegget.

- Hvis det blir mye trafikk, så åpner vi Bogstad Camping for parkering og kjører publikum i shuttle-busser derfra, sier Wulfsberg-Gamre.