- Gode nok til medalje

Tonje Larsen ønsker å spille så lenge kroppen holder.
  • Spiller vi som vi gjorde mot Russland i Trondheim, er det godt nok til VM- medalje.

Det sier Tonje Larsen – og 34-åringen vet hva hun snakker om to dager før håndball-VM kastes i gang i Kina. Hun er nemlig verdens mestvinnende håndballspiller, med ni cupmesterskap, ti seriegull og to E-cuptriumfer for Larvik og ni medaljer med det norske landslaget, hvorav fire gull.

–Vi har scoret mange mål gjennom hele oppkjøringen, men forsvarsspillet har ikke vært like godt hele tiden. Det satt det siste kvarteret mot Romania i Møbelringen Cup og i hele kampen mot Russland i finalen. Den standarden der holder også i VM, sier Larvik-jenta, som igjen fikk føling med kneproblemet etter at det ble for mye hardtrening med landslaget i Trondheim.

–Jeg ble nok litt for ivrig, men det blir bra igjen når jeg får roet det hele litt ned igjen, fortsetter veteranen, som kan regne med en rolig VM-start. Det blir ikke behov for å ha henne lenge på banen i de tre første kampene – mot Japan (lørdag), Tunisia (søndag) eller Chile (mandag).

Enda et OL?

Tonje elsker livet som håndballspiller og forlenget nettopp avtalen med Larvik ytterligere tre år. Det betyr at verdens mestvinnende kan bli enda mer mestvinnende. Kanskje er hun med i London 2012 også?

–Jeg har sagt at jeg er med så lenge jeg syns det er morsomt og kroppen holder.

–Men det gjør den visst ikke hele tiden?

–Det ble litt mye belastning i forbindelse med Møbelringen Cup. Jeg kjørte på litt for hardt, men det er ikke noe problem. Det er bare å roe ned, så blir knærne bra igjen.

–Man du kan kanskje ikke spille hele VM?

–Jeg har lyst til å spille så mye som mulig. Vi finner nok en løsning på hva som er lurt, sier Tonje, som melder fra til trener Thorir Hergeirsson når det begynner å gjøre vondt. Således sto hun over finalen mot Russland i Møbelringen Cup.

–Det var deilig at vi vant med seks selv om jeg ikke var med, sier Norges eneste aktive verdensmester på landslaget.

Beste laget

Larvik-strategen er enig i at årets lag kanskje ikke er like godt som OL-laget i fjor, men det skal da også noe til.

–OL-laget i fjor er nok det beste jeg har spilt på noen gang. Men jeg syns de nye som har kommet inn i år har gjort det bra. Den største nyvinningen er kanskje samspillet mellom Anja (Edin) og Heidi (Løke). Det samarbeidet de utviklet i Gjerpen får landslaget nyte godt av nå.

Men kanskje aller mest får laget nyte godt av Tonje Larsen?