KrF, SV, Sp og Venstre vil vrake Isaksens fraværsgrense

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) er helt avhengig av å få med seg Ap for å få innført en omstridt fraværsgrense i videregående skole.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens (H) nye fraværsgrense i videregående skole møter motstand i Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Utdanningskomiteen på Stortinget skal inngi sin innstilling i saken neste tirsdag. En kartlegging VG har gjort viser imidlertid at hverken Regjeringens to støttepartier, Venstre og KrF, eller Sp eller SV vil støtte den nye grensen på maks 10 prosent fravær i hvert enkelt fag i videregående skole.

– Regjeringens fraværsgrense kan føre til at flere ungdom gir opp og dropper ut av skolen. Det kan vi ikke leve med, sier Anders Tyvand, skolepolitisk talsmann i KrF.

Les også

Fraværsgrensen vil presse ut de som vipper

SV har fremmet et eget forslag om å droppe fraværsgrensen.

Det betyr at Isaksen er helt avhengig av å få Ap med seg for å få flertall. Ap har programfestet at partiet ønsker tilstedeværelse i undervisningen for at en elev skal få karakter. Aps utdanningspolitiske talsmann Trond Giske skriver i en SMS til VG at Ap foreløpig ikke har konkludert i saken.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier i en kommentar at stortingsflertallet vil gjøre elevene en bjørnetjeneste dersom de dropper fraværsgrensen.

– Elevene det er snakk om skal ut i et arbeidsliv der man faktisk må møte opp hver dag hvis man ikke har noen god grunn til fravær, sier Røe Isaksen.

LES OGSÅ: