Våt start på november

Det vil regne tett framover flere steder i landet, mens andre bader i sol. I helgen snur det. – Det ligger an til en våt start på november, sier meteorologene.

En lastebil fra Bring kjørte ut i vanndammen på riksvei 163 ved Lørenskog stasjon onsdag, og der ble den stående fast. Etter en runde med sol, kommer det mer regn på Østlandet fra helgen.

– Det blir absolutt typisk høstvær framover, sier statsmeteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt til NTB.

Høsten er ofte preget av regn, vind med perioder av sol og lave temperaturer. Dette vil det bli mye av over det ganske land de kommende dagene.

Etter en stund med mye nedbør, ligger store deler av Østlandet an til å få mye sol både onsdag og torsdag, forklarer hun. I hovedstaden vil temperaturene ligge rundt 7–8 grader. Deretter vil det komme et lavtrykk innover fra vest. Det vil først treffe Sørlandet, som får en del regn natt til fredag. Lavtrykket vil deretter bevege seg nordøstover.

– Fra lørdag blir det en ny runde med regn, som kommer med et nytt lavtrykk lørdag kveld. Det vil også komme en god del vind i forbindelse med lavtrykket, sier statsmeteorologen.

Ekstra vått i vest

På Vestlandet fortsetter ruskeværet, med vestavind og byger i Rogaland og nordover.

Både i Bergen og Stavanger vil temperaturene ligge rundt 10 grader, mens det vil regne jevnt gjennom uken som kommer.

– På lørdag vil det være et lite opphold på Vestlandet, med litt sol. Så øker vinden utover dagen, og det vil komme en ny runde med nedbør utover kvelden, sier Svanevik.

– Trøndelag har hatt mye mindre nedbør enn det som er normalt for oktober. Dette ser ut til å fortsette framover. Det kan bli litt nedbør på torsdag, mens fredag ser veldig lovende ut, med mye sol, sier Svanevik.

Helgen i Trøndelag preges av litt skiftende vær, men mest opphold.

Sludd og snø i nord

Flere steder i nord har hatt ganske fint vær de siste dagene. Fra onsdag av blir det en overgang til nordavind, og det kommer kjøligere luft inn over hele Nord-Norge.

– Torsdag blir det sludd og snøbyger, spesielt i Troms og Finnmark. I Nordland vil det bli noe mildere, litt regn og mest sludd, sier Svanevik.

Fredag bygger det opp et lokalt høytrykk, som vil føre til lite vind og mye sol i Troms. Temperaturene vil ligge rundt 0 grader. Nordland får også en del sol, men noe mer vind.

Gjennom lørdagen vil lavtrykket fra sør trekke oppover gjennom hele Nord-Norge. Troms og Finnmark får opphold første del av dagen før lavtrykket når fram dit.