Usikker på egen form

VANCOUVER (Aftenposten.no): Håvard Bøkko (23) innrømmer at han er usikker på formen før morgendagens 5000 meter i OL.

Det har blåst rundt Håvard Bøkko denne sesongen. Lørdag innledes OL på skøyter med 5000 meter. FOTO: Lise Åserud/ Scanpix

— Jeg er veldig spent, det er nøyaktig to måneder siden jeg konkurrerte mot de aller beste i verden, under verdenscupløpene i Salt Lake City.

- Jeg må innrømme at jeg ikke helt vet hvor jeg står. For å hevde meg må jeg gå et gjennomført bra løp, sa Bøkko til Aftenposten.no under det siste pressemøtet før OLs åpningsdistanse.

Hallingdølen åpnet sesongen meget sterkt, og var svært nær ved å ta skalpen til uslåelige Sven Kramer under 5000-meteren i verdenscupløpene i Heerenveen i midten av november. Så pådro han seg svineinfluensa og gikk løp med sykdommen i kroppen. I tillegg opplevde Bøkko at hans trener og følgesvenn gjennom seks år, Peter Mueller, fikk sparken.

I de påfølgende løpene, i Hamar, Calgary og Salt Lake City slet 23-åringen - både teknisk og fysisk - i kamp med de beste.

Under allround-EM hjemme i Vikingskipet i januar falt han etter 350 meter på åpningsdistansen 500 meter. Etter det har Bøkko kun gått testløp.

- Det har gått bra på trening og jeg har gått greit i testløpene. Jeg har gjennomført de treningene jeg skal og følt meg fin. Sånn sett skal alt være på stell. Men jeg er likevel litt usikker.

I tillegg til Bøkko går Henrik Christiansen og Sverre Haugli 5000 meter lørdag kveld.

- Jeg gleder meg skikkelig! Nå gjelder det å slappe av og nyte øyeblikket, greier jeg det går jeg også bedre. Jeg går på isen som om det skulle vært en vanlig trening eller verdenscupkonkurranse, sier Asker-gutten.

Han debuterer i OL og skal gå 5000, 10.000 og lagtempo. Men noe plasseringsmål har ikke Christiansen satt seg.

- For meg er det viktigst å gå bra på skøyter.