Norge

Myrvold slipper fengsel

Frisk Askers Anders Myrvold slipper å sone etter forsøk på å bite en politimann. Dette bildet ble tatt da han spilte for Stjernen.

Ishockeyprofilen Anders Myrvold fikk 30 timers samfunnstraff for forsøk på å bite politimann.

  • Per Annar Holm

Han vedgikk å ha spurt en farget politimann om han var en apekatt, men benektet at dette var rasistisk motivert eller at han skal ha forsøkt å bite tjenestemannen i cellebilen.

Det var 12. august i fjor at Anders Myrvold «gjorde byen» for å feire sin bursdag, fast jobb som spillende trener og trenerkurs på høyeste nivå.

På Oslo-restauranten Lorry ble det bråk og håndgemeng, men da politiet dukket opp for å legge ham i jern, var Myrvold selv overbevist om at dette var et «Smil-til-det-skjulte-kamera-opplegg» iscenesatt av lystige kamerater.

— Fryktet pressen

Etter år med kokain- og rusbruk fryktet Myrvold nye skandaleoppslag akkurat da livet så ut til å nærme seg normalen med fast jobb og trygge rammer. Derfor var han livredd for at pressen skulle få nyss i at han igjen hadde havnet i trøbbel.

I Oslo tingrett ble han frikjent for alt bortsett fra angrepet på politimannen: «Handlingene bærer preg av fortvilelse over den situasjonen han var kommet opp i. På den annen side må det ses hen til at hans reaksjonsmønster hadde sammenheng med at han var påvirket av alkohol.»

- Krevde ubetinget

Loven sier at vold mot offentlig tjenestemann som hovedregel skal straffes med ubetinget fengsel.

Derfor mente politiet at 30 dagers samfunnstraff var en for mild reaksjon, og anket saken inn for Borgarting lagmannsrett med påstand om 18 dagers ubetinget fengsel minus to dager for utholdt varetekt.

Lagmannsretten mener 35-åringen fortjener en ny sjanse, siden han etter den aktuelle kvelden helt har sluttet å drikke alkohol.

Etter en samlet vurdering forkaster de politiets anke og lar ishockeykjempen slippe med 30 timers samfunnstraff.

Anders Myrvold spiller nå for Frisk Asker. Før det det spilte han for Stjernen i Fredrikstad. Myrvold har også spilt i NHL.