Dette var synet som møtte mannskapene som ankom katastrofestedet i redningshelikopter tidlig på morgenen 30. desember. 31 boenheter i Nystulia var slukt av skredet, som gikk rundt klokken 04 på natten.

Bildene fra skredkatastrofen som ryster Norge

Syv mennesker er bekreftet omkommet og tre er savnet og antatt døde etter skredkatastrofen i Gjerdrum. Her er de siste døgnene gjengitt i bilder.

Over 1000 mennesker ble evakuert fra Ask etter leirskredet. Her drar en famile ut av området på morgenen 30. desember.
Med dagslyset kunne folk se katastrofens omfang, mens redningshelikoptre hang over katastrofeområdet på jakt etter overlevende. Mange personer ble reddet opp på denne måten. Ti personer var skadet.
En gruppe unge menn var på vei ned Fjellinna i bil da skredet gikk. De klarte å stoppe i siste liten før skredkanten. Bilen ble stående med nødblink og lysene på til batteriet var tomt.
En tydelig berørt Gjerdrum-ordfører Anders Østensen (Ap) møtte pressen for å orientere om skredet 30. desember.
Mannskaper fra Heimevernet ble satt inn for å holde vakt i det evakuerte området i Ask.
Raset fortsatte gjennom døgnet, og flere bygninger ble revet med.
De første dagene etter raset ble det vurdert som uforsvarlig å sende redningsmannskaper inn fra bakken. Alt søkearbeid måtte derfor skje fra helikopter.
Vann- og avløpsledninger ble revet av i skredet. Også strømforsyningen i området ble ødelagt.
Kloakk fra 7000 mennesker i kommunen rant derfor direkte ut i naturen. Her pumper slambilsjåfør Stian Fredrik Haugaard Eie opp kloakk fra en pumpestasjon som er satt ut av spill.
Skredområdet er på over 200.000 kvadratmeter, og nesten en kilometer langt.
Enkelte boliger er flyttet 400 meter av skredet.
Innsatsledere fra politi, helse og brannvesen har holdt jevnlige pressebriefer i Ask sentrum. Her informerer politiets innsatsleder Roger Pettersen pressen 31. desember.
Beboere i området tente lys ved Brådalsfjellet 2. januar. Der er det direkte utsikt inn mot katastrofeområdet.
Evakuerte og rammede har behov for alt fra klær til leker. Holterhallen er gjort om til distribusjonssentral av mat og utstyr for de som er berørt av skredet.
Frivillige bistå med å sortere klær fra svært mange gavmilde mennesker som ønsker å hjelpe.
Mens mange feiret overgangen til det nye året, pågikk redningsarbeidet i Gjerdrum for fullt. Politiet la ned forbud mot all bruk av fyrverkeri i en omkrets av en kilometer fra skredet.
1. januar gikk bakkemannskaper for første gang inn i rasområdet. De la ut gangstier av matter for å redusere marktrykket mot de myke leirmassene.
Aftenpostens fotograf fikk 3. januar tillatelse til å ta dette dronebildet over skredområdet der det letes etter savnede. I midten av bilder ses Forsvarets mobile brolegger, som ble brukt for å lette ankomsten til søkeområdet.
Rester etter femmannsboliger må flyttes for hånd for å komme til der det antas at savnede mennesker befinner seg.
Arbeidet har pågått døgnet rundt de siste dagene.
Finn Nilsen og Wenche Skuland Nilsen mistet hjemmet sitt i raset på Gjerdrum. Skredområdet ses i bakgrunnen.
Dette bildet viser deler av skredgropen i Nystulia.
Kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon tente 3. januar lys i Gjerdrum kirke for å minnes ofrene etter jordraset i Ask.
I sentrum av Ask har innbyggerne tent lys for å minnes de omkomne.
Skredområdet i Nystulia fotografert fra drone 3. januar.
5. januar fortsatte redningsarbeidet i skredområdet. Lenge understreket politiet at de fremdeles hadde et håp om å finne overlevende i bygningsrestene.
På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag kom den tunge beskjeden fra en preget politimester i Øst politidistrikt. Ida Melbo Øystese fortalte at det ikke lenger er håp om å finne overlevende i rasområdet. Det betyr at raskatastrofen har kostet ti liv.