Drapsmistenkt kom tilbake til Norge frivillig

En 23 år gammel mann, som flyktet til Marokko etter drapet på Ellingsrud tidligere i september, kom frivillig hjem til Norge og ble pågrepet lørdag kveld.

Politioverbetjent Kjetil Moen. Arkivfoto.
  • Hans O. Torgersen

– Han ble pågrepet på Gardermoen, forteller politioverbetjent Kjetil Moen til Aftenposten.

– Dere hadde en avtale om at han skulle komme hjem?

– Det har vært et samarbeid med ham og hans familie. Vi har hatt kontakt med familien og forsvareren hans.

Drapet på Ellingsrud fant sted torsdag 7. september, da en 20 år gammel mann ble så alvorlig skadet av knivstikk i overkroppen at han døde på sykehuset to dager senere.

– Vitner og video fra overvåkingskameraene gjorde at vi ganske raskt fikk greie på hvem gjerningspersonen var og vi siktet ham natt til fredag.

Den siktede og offeret var bekjente og politiet har tidligere sagt at man har grunn til å tro at det var en konflikt mellom dem.

Utover natten og fredag 8. september lette politiet etter 23-åringen på flere adresser, men han var ikke å finne. Politiet gikk derfor ut med en etterlysning med navn og bilde.

– Vi fikk en del tips og fikk klarhet i hvor han kunne befinne seg. Han hadde alt å tjene på å komme tilbake, og det valgte han å gjøre, sier Moen.

Etterforskere fra Oslo-politiet møtte 23-åringen under mellomlanding et sted i Europa og tok samme fly som ham hjem til Norge.

23-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag 25. september, siktet for forsettlig drap.