Norge

Kongeparet deltar

Kong Harald og dronning Sonja er til stede når Karin Stoltenberg bisettes i morgen.

Karin Stoltenberg ble 80 år gammel.Hun bisettes tirsdag. Foto: Svein Erik Furulund

 • Wenche Fuglehaug Fallsen
  Journalist

Det er også prinsesse Astrid, fru Ferner og hennes mann Johan Martin Ferner.

Karin Stoltenberg døde 17. oktober etter noen måneders sykdom. Hun ble 80 år gammel.

Les også

Et eget livsverk

I morgen tar først og fremst den nære familen avskjed med en elsket ektefelle, mor, og bestemor. Karin og Thorvald Stoltenberg var gift i 55 år, og har tre barn, Camilla, Jens og Nini.Statsminister Jens Stoltenberg og kona Ingrid Schulerud til stede sammen med sine barn Axel , Catharina og resten av familien. Catharina skal synge og flere familiemedlemmer skal tale under den borgerlige seremonien, som ledes av Åse Kleveland,tidligere kulturminister.

Venner

Mange representanter for det offentlige Norge vil også delta under bisettelsen Vestre Gravlund nye kapell. Kong Harald og dronning Sonja deltar for å hedre Karin Stoltenbergs minne og for å vise Thorvald og familien Stoltenberg omtanke på den sorgtunge dagen.

— Kongeparet har vært venner av Thorvald Stoltenberg i lang tid, og prinsesse Astrid har kjent paret siden skoletiden, sier Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen til ap.no.

Thorvald Stoltenberg ledsaget kongeparet som utenriksminister på flere statsbesøk. Han og Karin var gjester da Mette-Marit og Haakon giftet seg i 2001 og feiret prinsesse Astrids 70-års private feiring året etter.

Thorvald Stoltenberg har levd et langt liv i politikken og diplomatiet. Han var utenriksminister i en årrekke,samt forsvarsminister. Han var også president i Norges Røde Kors. Der jobbet også Karin Stoltenberg i tilelgg til å være ansatt i Norad.Hun var også statssekretær og ekspedisjonssjef for Arbeiderpartiet.

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Thorvald Stoltenberg bisettes i dag

 2. NORGE
  Publisert:

  «For barna er du uerstattelig»

 3. POLITIKK
  Publisert:

  Thorvald Stoltenberg bisatt: – Jeg savner deg nå og for alltid

 4. NORGE
  Publisert:

  Se hvilken norsk by kongeparet har besøkt flest ganger

 5. NORGE
  Publisert:

  Hele kongefamilien i sommermodus

 6. OSLO
  Publisert:

  Folket hyllet kongeparet – feiret med 5000 kroneis