Norge

Flere nye overgrepssaker i Tysfjord

Det er opprettet ni nye overgrepssaker i Tysfjord, opplyser politiet. To av forholdene skal være fra de siste to årene.

Tysfjord i Nordland.
  • NTB

I en pressemelding onsdag opplyser Nordland at sju av sakene har kommet inn etter 11. juni, og at alle sakene omhandler seksuelle overgrep relatert til Tysfjord.

Les også

Tysfjord-overgrepene: Menigheten mener de ikke har bidratt til å legge lokk på overgrep

Sju av anmeldelsene dreier seg om overgrep som har skjedd tilbake i tid og strekker seg fra 1980 fram til 2011, mens to av anmeldelsene dreier seg om overgrep som har skjedd de to siste årene (2015-2016).

  • Bakgrunn: Siden 1997 er det opprettet 67 sedelighetssaker i den lille nordlandskommunen Tysfjord.

Det var VG som først skrev om overgrepene i Tysfjord, da elleve kvinner og menn sto fram og fortalte om overgrep de ble utsatt for i barndommen. Politiet har fått inn en rekke tips, men foreløpig er ingen pågrepet.

I pressemeldingen skriver politiet at de «begynner å få en oversikt, men det er mye informasjon som skal analyseres, settes i system og etterforskes videre. Selv om mye av informasjonen og anmeldelsene omhandler forhold tilbake i tid, er det viktig å understreke at dette er viktig informasjon for politiet».

Etter at saken ble kjent, har tre personer mottatt trusselbrev. Politiet opplyser at de er åpne for at det kan være en sammenheng mellom brevene.

Les mer om Tysfjord-overgrepssakene:

Les også

  1. Politiet gransker trusselbrev etter Tysfjord-saken

  2. Overgrepene i Tysfjord: - Kommunens hjelp kommer for sent

Les mer om

  1. Tysfjord
  2. Politiet