Norge

Vinmonopolet skal åpne syv nye utsalg

Neste år ønsker Vinmonopolet å åpne sju nye butikker. Fire av dem kommer i kommuner som ikke har pol fra før.

Vinmonopolet åpner for sesongåpne pol. Det blir testet ut på skistedet Hoveden i Setesdal. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

 • NTB

Styret i Vinmonopolet har besluttet å åpne butikker i Nesna i Nordland, Digerneset i Skodje i Møre og Romsdal, Sand i Suldal i Rogaland, Hovden i Bykle i Aust-Agder, Porsgrunn i Telemark, Sætre i Hurum i Buskerud og Moss i Østfold.

– Vi er veldig fornøyd med å ha funnet syv flotte steder å åpne butikk neste år. Listen er en god blanding av små, mellomstore og store butikker. Fire kommer i distriktskommuner uten pol fra før, og vil ytterligere bedre tilgjengeligheten til Vinmonopolet i distriktene. Vi prioriterer også folkerike steder med mye handel, sier administrerende direktør Hilde Britt Melbye.

Vinmonopolet ønsker å åpne butikkene i løpet av 2018, forutsatt at de finner egnede lokaler alle stedene.

På Hovden i Aust-Agder planlegges det noe helt nytt, nemlig pol med sesongdrift. Her blir det mulighet for utvidede åpningstider i høysesong, mens det i lavsesong kan være stengt i perioder.

– Med vellykkede erfaringer fra Hovden vil vi kunne åpne flere slike butikker i årene fremover. Dette er gode nyheter for Distrikts-Norge, sier Melbye.

Ved utgangen av 2018 vil Vinmonopolet dermed ha 340 butikker, og 91 prosent av landets befolkning bor i kommuner som har eget Vinmonopol.

Les mer om

 1. Vinmonopolet
 2. Hovden
 3. Nesna
 4. Suldal
 5. Hurum

Relevante artikler

 1. NORGE

  Fikk elgen inn i passasjersetet

 2. NORGE

  Polet selger stadig mer alkoholfritt

 3. NORGE

  Vinteren er ikke over – kulderekorder flere steder

 4. DEBATT

  Vinmonopolet er en barriere mellom de små vinbøndene og kundene.

 5. LANGRENN

  Derfor er det flotte skiløyper på Hovden, mens løypemaskinen på Bortelid står stille

 6. NORGE

  Juvente: 13-16-åringer får altfor lett kjøpe alkohol