- Kadra stiller seg selv i front

Politiet i Oslo mener måten Kadra opptrer på i mediene er med på å øke trusselen mot henne.

– Hun åpner hele tiden en debatt, og på den måten stiller Kadra seg selv i front, sier vaktleder Gunnar Walle ved Sentrum politistasjon i Oslo til NTB.

– Men, det er jo ytringsfrihet, så derfor setter vi inn ekstra ressurser til å beskytte henne. Vi har ikke mye ressurser å ta av, men dette er en prioritert oppgave, sier Walle.

Lederen i Stortingets justiskomité Anne Marit Bjørnflaten (Ap) er kritisk til politiets uttalelser om måten Kadra opptrer på i mediene.Politiet i Oslo sa søndag til NTB at måten Kadra opptrer på i mediene, er med på å øke trusselen mot henne.– Jeg kan ikke gi meg inn på trusselvurderinger, men dersom politiets uttalelser gir uttrykk for en holdning i politiet, mener jeg holdningen er uheldig, sier Bjørnflaten til NTB.– Det må ikke bli slik at enkeltpersoner ikke skal kunne trekke opp en debatt, poengterer hun.

Voldsalarm

Politiet har skjerpet sikkerheten rundt norsk-somaliske Kadra etter overfallet natt til torsdag. Kadra, som de siste årene har hatt skjult identitet og levd på hemmelig adresse, har forklart at hun ble overfalt, slått og sparket av rundt fem somaliere, både menn og kvinner, etter at hun kom i diskusjon med dem.

Diskusjonen bunner i Kadras uttalelser om Koranens kvinnesyn, uttalelser som ikke falt i god jord hos flere somaliere. Politiet mener det er tydelig at folk ønsker å skade henne.

– Hun har fått voldsalarm, mer enn det vil jeg ikke si om sikkerhetstiltakene, sier Walle som fortsatt oppfordrer folk som var vitne til overfallet om å melde seg.

Videoopptak

Lørdag avhørte politiet blant annet en 37 år gammel bekjent av Kadra som etter angrepet fikk henne inn i en drosje. 37-åringen som politiet regner seg ferdig med, forklarte at det spesielt var én kvinne og én mann som var aktive i overfallet. Også en 29 år gammel bekjent støttet Kadras forklaring.

– Vi har gjennomført en del vitneavhør og gjennomgått videoer fra overvåkingskameraer. Vi skal ha flere avhør og se på flere videoopptak i løpet av søndagen, sier Walle.

Kadra ble kjent da hun i 2000 ved hjelp av skjult mikrofon i TV-programmet Rikets tilstand avslørte imamenes forhold til omskjæring.

Politiet har skjerpet sikkerheten rundt norsk-somaliske Kadra.