Norge

Norsk Arbeidsmandsforbund trapper opp vekterstreiken

Norsk Arbeidsmandsforbund trapper opp vekterstreiken og tar ut ytterligere 85 vektere i streik fra fredag. Totalt vil da 2.373 vektere være i streik.

Nesten 2.400 vektere er i streik, etter at det ble brudd i lønnsforhandlingene mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service og Handel i september. Bildet er tatt etter at de streikende holdt en demonstrasjon utenfor NHOs hovedkontor i Oslo i oktober. Foto: Jil Yngland / NTB

 • NTB

Uttaket er i all hovedsak en forsterkning av uttakene ved heliporter, samt ytterligere uttak ved selskapenes egne sentraler, opplyser Arbeidsmandsforbundet (NAF).

Streiken har pågått i over to måneder, noe som er uvanlig lenge i norsk sammenheng. Også Parat tok ut vektere i streik, men valgte å inngå en avtale med arbeidsgiverorganisasjonen NHO Service og Handel 4. november.

Det gjorde ikke NAF. I forrige uke ga fagforbundet et nytt tilbud til arbeidsgiverne. Det hadde ifølge FriFagbevegelse en ramme innenfor frontfagets lønnsvekst på 1,7 prosent, og et forslag til en løsning på NAFs viktigste kampsak: fastlønn. Kravet går ut på at vektere som jobber mer enn 20 prosent stilling skal få fast lønn og ikke timebetalt. Dessuten foreslo de at vektere som jobber fast full stilling på dagtid skal ha rett til fri på bevegelige helligdager.

NHO Service og Handel avslo imidlertid tilbudet.

 1. Les også

  Rekordlang vekterstreik: – NHO snakker ikke med oss

 2. Les også

  Vektere og leger er i streik. Dette handler arbeidskonfliktene om.

Les mer om

 1. Streik
 2. Arbeidsmarkedet

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Vekterstreiken avblåses – partene enige om ny avtale

 2. NORGE
  Publisert:

  Vekterstreiken er over

 3. ØKONOMI
  Publisert:

  Vekterstreiken trappes opp

 4. NORGE
  Publisert:

  Vekterstreiken fortsetter – ingen enighet mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO

 5. NORGE
  Publisert:

  Nytt forslag på bordet i vekterkonflikten

 6. ØKONOMI
  Publisert:

  Vekterstreiken trappes opp