Norge

Bistandsadvokat: - Absurde påstander om Monikas mor

Bistandsadvokat Stig Nilsen mener den drapstiltalte Donatas Lukosevicius blir tatt i løgn på løgn. Monikas mor er fornøyd med aktor og hennes mange pågående spørsmål til den tiltalte.

Kristina Sviglinskaja reagerte kraftig da den tiltalte beskyldte henne for å ha tatt livet av datteren. -En absurd påstand, sier bistandsadvokat Stig Nilsen.
  • Håkon Letvik
    Håkon Letvik

Monikas mor og mormor sitter ved siden av bistandsadvokaten og følger nøye med på rettsforhandlingene og hvordan den drapstiltalte 34-åringen onsdag nærmest ble "grillet" av statsadvokat Benedicte Hordnes.

– Monikas mor er veldig godt fornøyd med hvordan statsadvokaten gjennom sine spørsmål får frem usannheter og hvordan hans forklaring ikke stemmer med fakta, sier bistandsadvokat Nilsen.

Les også

Monika-saken: Tiltalte kastet mistanke på jentas mor

Skjermbrett blir likevel ikke brukt

Nordhordland tingrett hadde forberedt et stort skjermbrett som skulle skjerme Monikas mor og mormor fra direkte blikkontakt med den drapstiltalte mannen, som i et halvt års tid var samboer med Monika og moren hennes.

Mellom tiltalte i tiltaleboksen og de to kvinnene står det hele tiden en kraftig arrestforvarer, og da Lukosevicius en gang snudde seg for å se på de to, fikk han umiddelbart beskjed om å se fremover igjen.

– Hvis jeg sier det jeg egentlig mener vil jeg sjokkere alle, sa den tiltalte på rettssakens første dag, mandag.

Les også

Monika-saken: Tiltalte kastet mistanke på jentas mor

Da han onsdag ble spurt om dette av statsadvokaten, nølte han først, men svarte så: -Det er ikke avklart hvem som tok beltet av halsen på Monika. Det er ingen vilje til å etterforske det. Det er noen andre enn meg som skulle ha stått her, sa tiltalte.

Da ropte Monikas mor høyt: – Måtte du få de ordene opp i halsen, ditt dyr! før hun ble hysjet ned av bistandsadvokat Stig Nilsen.

Også i avhør med politiet har tiltalte sagt at det er Monikas mor som står bak drapet på datteren.

– En stor belastning og en absurd beskyldning

– Det var en stor belastning for henne å få en slik absurd beskyldning mot seg. Men vi brukte lunsjpausen til å debriefe, slik at de to kunne fortsette å være til stede. Monikas mor vil takke de mange som støtter henne og også pressen for at hun blir behandlet på en respektfull måte, sier bistandsadvokaten.

Han mener tiltalte svarer dårlig for seg og at det gjennom aktors detaljerte utspørring kommer tydelig frem at tiltalte ikke har forklart seg riktig.

Rettssaken fortsetter torsdag, og etter planen skal Monikas mor da forklare seg. Hun ble både før og etter drapet både truet og plaget med en rekke e-post og Facebookmeldinger, blant annet om at hun kunne kjøpe et lydbåndopptak som viste hvordan drapet på datteren ble gjennomført.

Kvinnen fikk tidlig mistanke om at det var hennes tidligere samboer, som nå er tiltalt, som stod bak også disse meldingene. Han har erkjent at han har sendt endel av dem anonymt fra en av sine mange ulike profiler, mens han har nektet for å ha sendt andre.

Les også

  1. Tiltalte er hardt presset når han beskylder Monikas mor for drapet.

  2. Tiltalte i Monikasaken: - Jeg har ikke begått dette drapet

Les mer om

  1. Monika-saken