Norge

Hun inviterte til jentebursdag. Etter en time ringte hun for å høre hvor de var.

Jenta satt mellom ballongene og ventet på bursdagsgjestene. Les historier fra mobbeofre og mobbere her.

De pyntet med ballonger, laget mat og kake. Men ingen kom.
  • Jørgen Svarstad

Her kan du dele din historie om mobbing, enten du har blitt mobbet, har vært vitne til mobbing eller har mobbet selv.

Rundt 150 stykker har så langt skrevet om hva de har opplevd.

  • Han vil kreve at skolene gjør mer når de oppdager mobbing og innføre mobbebøter. Slik skal Torbjørn Røe Isaksen stoppe mobbingen i skolen.

Hvor ble gjestene av?

En anonym 24-åring forteller at hun i 5. eller 6. klasse tenkte det hadde vært koselig med en skikkelig jentebursdag, og inviterte alle jentene i klassen.

De pyntet med ballonger, laget mat og kake, men etter en time hadde fortsatt ingen dukket opp. Kanskje de ikke fant veien? De ringte en av jentene. Hun var sammen med alle de andre jentene et annet sted. De hadde det åpenbart veldig morsomt der de var og ga beskjed om at de ikke kunne komme.

Sliter med å stole på mennesker

En nå 38 år gammel kvinne forteller at hun ble mobbet på skolen hver dag i ni år. Hun har nå en bra jobb, bil og egen leilighet. «Men jeg vet at det jeg ønsker meg mest, er en egen familie og barn, og det kommer jeg aldri til å få. Mobbingen har i stor grad tatt fra meg evnen til å stole på andre mennesker», skriver hun.

Her er en historie fra en tidligere mobber:

En anonym (17) skriver at «det var så deilig å tråkke henne ned». «Så behagelig å føle at jeg var mye mer verdt enn henne».

Den andre anså henne som bestevenninnen sin, men det var ikke gjensidig. Først da en person kom inn i klassen for å snakke om mobbing, forsto hun at hun var en mobber. Hun skrev et brev til henne der hun ba om unnskyldning.

«Hvorfor jeg ble en mobber, vet jeg ikke. Den dag i dag passer jeg på hva som kommer ut av munnen min. At det ikke er slemt, at det bygger opp folk. Men jeg tror jeg alltid vil huske de store, triste øynene til en jente som trodde hun hadde en venn».