Norge

Åslaug Haga er sykmeldt

Statsråden er sykmeldt i tre uker.

Åslaug Haga er sykmeldt i tre uker.
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

**Les også:

Les også

  1. Haga risikerer stabbur-bot

  2. - Åslaug Haga holdt tilbake opplysninger om utleie

  3. Haga: - Jeg har ikke vært oppmerksom nok

  4. - Haga overreagerer

  5. Navarsete: - Hersingen med Haga gir grunn til ettertanke

** – Sykmeldingen har en medisinsk begrunnelse som er gjort av en lege, sier statssekretær Guri Størvold (Sp), en av Hagas aller nærmeste medarbeidere.

– Er det medienes skyld at Haga nå er sykmeldt?

– Nei, det vil jeg på ingen måte si. Bakgrunnen for sykmeldingen er en medisinsk vurdering og innholdet i den er et forhold mellom legen og Åslaug Haga, sier Størvold til NTB.

– Krevende

I statsrådens fravær vil det daglige arbeidet i departementet bli ledet av statssekretær Liv Monica Stubholt. Verken Stubholt eller Størvold vil kommentere om sykmeldingen har sammenheng med medietrykket de siste dagene. Men Størvold innrømmer at det har vært en vanskelig tid.

– Det er krevende på den måten at vi må gjøre en stor jobb i tillegg til alt det andre arbeidet i departementet. Det blir lange dager.

Torsdag innrømmet en innbitt og kampvillig Åslaug Haga at hun har vurdert å trekke seg som statsråd.

– Jeg har TV-team hengende rundt huset. Jeg har barn som kommer bleike hjem fordi vi er en familie som er fullstendig invadert, sa Haga. Olje— og energiministeren utdypet overfor NTB at hun har opplevd de siste ukene som krevende, selv om hun medga at hun har begått feil i forbindelse med private disposisjoner.

– Men saker sauses sammen og skaper et bilde av meg som uetterrettelig. Det er sårende, feilaktig og jeg finner meg ikke i det, sa hun.

Sykmeldt før

Åslaug Haga har også tidligere denne perioden vært sykmeldt. Høsten 2006 var det høyt blodtrykk som holdt henne borte fra jobb i noen uker.

– Nå er det viktig at Åslaug får ro til å bli frisk igjen. Jeg ser fram til å ha henne tilbake på jobb om tre uker. Jeg har snakket med henne og ønsket henne god bedring, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i en kommentar til NTB.

Først søndag vil det bli tatt stilling til hva slags følger sykmeldingen vil få for olje- og energiministerens planlagte program de kommende ukene.

– Utgangspunktet vårt er at vi skal håndtere alle politiske saker som ligger på Hagas bord, men enkelte planlagte besøk vil nok ikke kunne bli gjennomført som planlagt, sier Størvold.