Person funnet død i Måsøy

Politiet i Finnmark har funnet en død person i Måsøy kommune der det har pågått en stor leteaksjon etter en reineier som ikke kom tilbake søndag.

Politiet i Finnmark har funnet en død person i Måsøy kommune der det er pågått en stor leteaksjon etter en reineier som ikke kom tilbake søndag. Redningsskøyta Odin deltok i søket som foregikk i svært utfordrende værforhold.

Den døde er ikke identifisert, men mye tyder på at det er den savnede som ble funnet på Snefjordhalvøya, melder NRK.

Mannen er oppgitt å være i midten av 40-årene og ble meldt savnet i 20.30-tiden søndag av familien da han ikke kom tilbake til hytta i Snefjord i kommunen. De hadde da ikke hatt kontakt med ham siden klokka 16.

Et Sea King redningshelikopter og redningsskøyta Odin ble satt inn i søket på sørvestsiden av fjorden, samt mannskap fra Røde Kors og Måsøy og Kvalsund brannvesen.

– Han var ute for å gjete rein, han er godt kledd og vant med på være ute, men det er dårlig sikt med tette snøbyger i området. Vi fant savnedes snøscooter ved Burstadnes, og har fulgt fotspor som går fra stedet for å se om han kan ha søkt tilflukt i ei hytte, sa Tarjei Leinan Mathiesen i Finnmark politidistrikt til NTB natt til mandag.