Mann funnet død på Voss. Politiet tror ikke noe straffbart har skjedd

Onsdag ble en mann funnet død i sin leilighet på Voss. Politiet tror ikke noe straffbart har skjedd. Krimteknikerne fortsetter undersøkelsene torsdag.

Politiførstebetjent Eivind Haugstveit holder vakt utenfor en leilighet i Voss sentrum.

Vest politidistrikt sendte ut en pressemelding om dødsfallet ved 13.50-tiden onsdag. Da hadde politiet startet etterforskning. En mann i 50-årene ble funnet død ved 11.20-tiden i en leilighet i Voss sentrum.

– Mannen bodde i en kommunal bolig, og vi ble kontaktet av kommunen etter at de ikke fikk kontakt med ham, sier Ivar Hellene, lensmann på Voss.

De pårørende er varslet om dødsfallet.

– Naturlig å undersøke

Onsdag ettermiddag startet de krimtekniske undersøkelsene i bygget midt i Voss sentrum.

– Er det mistanke om at noe straffbart kan ha skjedd?

– Vi har ingen mistanke om det, nei. Men når vi finner en mann i 50-årene død, er det naturlig å undersøke hva som har skjedd. Vi håper å få noen foreløpige svar på obduksjonen i løpet av denne uken, sier lensmann Ivar Hellene onsdag kveld.

Onsdag kveld opplyser politiet at kriminalteknikerne har startet undersøkelser i avdødes leilighet. De skal arbeide utover kvelden og fortsetter torsdag.

Merket ikke noe

Politiet søkte med hund. Ifølge Hellene gjorde de dette for å være sikre på å ikke glippe på noe.

En restaurantinnehaver like ved sier han oppdaget politi utenfor da han ankom restauranten litt før klokken 13 onsdag.

– Vi stengte restauranten tidlig i går. Jeg har ikke lagt merke til noe unormalt, og skjønte ikke hva som hadde skjedd før jeg leste at det hadde skjedd et mistenkelig dødsfall.

Krimtekniker på vei inn i bygget onsdag ettermiddag.

Viser til politiet

Da BT var på stedet ved 16-tiden onsdag, arbeidet kriminalteknikere i et bygg der mannen ble funnet.

Ute på gaten sto en bil fra krimteknisk. Ved 16.30-tiden ble utstyr fra den, blant annet poser til sporsikring, tatt med opp til trappen. Der så BT tre krimteknikere i arbeid.

Voss-ordfører Hans-Erik Ringkjøb har ingen informasjon og sier til BT at han ikke kan kommentere. Kommunalsjef for helse og omsorg på Voss, Kjersti Nordanger, sier politiet må uttale seg om saken.

Politiet sto utenfor et hus i Voss sentrum etter at dødsfallet ble kjent.

Sikrer video

Politiet opplyser at de skal kartlegge avdødes siste bevegelser før han ble funnet onsdag formiddag. Politiet er også interessert i å komme i kontakt med mulige vitner som kan ha vært i kontakt med avdøde.

Videre vil de sikre eventuell videoovervåking i området.

Politiadvokat Janne R. Heltne, oppnevnt som påtaleansvarlig for saken, sier til BT at politiet har en del opplysninger.

– Vi har iverksatt en undersøkelse av dødsfallet, men holder alle hypoteser åpne. Vi venter på videre informasjon fra kriminalteknikerne om hvordan saken skal håndteres videre, sier politiadvokaten.