Mattelærer fikk flest hyllester av alle

Aftenposten har fått inn over 800 favorittlærer-innlegg. Den enkeltlæreren som kan skilte med flest, er Trygve Hansen.

Matematikklæreren ved Stend videregående skole utenfor Bergen ble lovprist av både tidligere og nåværende elever. «Han er en tvers igjennom god mann, som har fans på hele skolen», skriver en. «Trygve forandrer matte fra å være noe å grue seg til, til noe å glede seg til», forteller en annen.

Vi treffer 51-åringen sammen med fire av dem som har nominert ham: May Linn Midttun (19), Camilla Vestby (18), Vårin Molvik Utkilen (18) og Atle Igland (21).

- Dette er helt utrolig, og enormt oppmuntrende. Noe jeg skal gjemme på til dårlige dager, sier Trygve.

Før han begynner å skryte av alle andre i stedet: Elevene, skolen, kollegene.

Men hva er det Trygve gjør, som er så spesielt? - Han er så tålmodig. Svarer på alle spørsmål, uansett hvor dumme de måtte være, forteller May Linn. - I andre klasse lærte han oss en sang om annengradsligninger. Siden har jeg alltid husket formelen, sier Camilla. - Han gir julekort til alle elevene, krydret med mattevitser, istemmer Atle. - Han inspirerer rett og slett alle sine elever, konkluderer Vårin.

Flere av dem har nå planer om å studere realfag videre, drømmen er å bli veterinær. For Stend er i hovedsak en landbruksskole.

- Jeg valgte det vanskeligste mattefaget fordi det var Trygve som hadde det, røper May Linn.

Trygve forteller at han jobbet som databaseadministrator i Telenor i en årrekke, før han en dag bestemte seg for å gjøre noe annet. Han søkte 11 ulike jobber, inkludert én lærerstilling. Og det var den han endte opp med. Siden han begynte for fem år siden har han ikke angret et sekund.

- På et halvt år her fikk jeg flere positive tilbakemeldinger enn gjennom 19 år i Telenor, konstaterer han.

- Men det er også noe trist med å være lærer: Du blir kjent med masse flotte elever. Så — poff! - er de borte. Erstattet av nye. Iblant skulle jeg ønske jeg kunne ha de samme i år etter år.

- Flere av elevene som har deg som favoritt, går på skolen fremdeles. Kan de vente seg ekstra god karakter nå?

- He he. Karakterene er satt allerede. De var litt for sent ute til det.

Trygves råd til avgangselever:

- Følg drømmene dine, og studer det du har lyst til. For det ordner seg med jobb. Hvis du har en jobb som også er som en hobby, vil du lykkes langt bedre enn om du velger yrke ut fra andre hensyn.

Mattelærer Trygve Hansen (51) omsvermet av elever som har ham som sin favoritt. Fra venstre Atle Igland, Camilla Vestby, Vårin Molvik Utkilen (bak) og May Linn Midttun. De har alle gått på naturbruk ved Stend videregående skole.