Norge

Kommuner nekter å fjerne karantene for søringer

Nordnorske kommuner trosser justisminister Monica Mælands (H) anmodning om å droppe stengte kommunegrenser og karantene for folk som kommer sørfra.

Justisminister Monica Mæland (H) har advart kommuner om å innføre strengere innreiseregler enn hva de nasjonale reglene legger opp til fordi det får ringvirkninger for transport av både varer og personer med samfunnskritiske jobber. Foto: Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

 • NTB

Flere kommuner har opprettet vakthold på kommunegrensen og innført automatisk karantene for folk som har reist sør for Dovre.

Statsråden har i flere dager bedt om at kommunene ikke må innføre sine egne, strenge reisebegrensninger som går lenger enn de nasjonale reglene.

Tromsø kommune var blant de første som iverksatte egne karanteneregler, og bare personer som utfører samfunnskritiske funksjoner har vært unntatt. Men Tromsø vil ikke etterkomme Mælands anmodning, melder NRK.

– Kommunen kommer ikke til å følge oppfordringen

– Kommunen kommer ikke til å følge oppfordringen fra justisministeren om å forholde seg til de nasjonale retningslinjene, sier ordfører Gunnar Wilhelmsen.

Han begrunner reglene med at det hittil er lite spredning av koronavirus i nord. Dessuten mener han at man må beskytte Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Heller ikke Alta har planer om å endre på karantenereglene. Kommuneoverlege Frode Øvrejord sier de holder på vedtaket til de eventuelt får påbud fra regjeringen om at det må oppheves.

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Koronaviruset
 3. Nord-Norge
 4. Monica Mæland

Koronaviruset

 1. NORGE

  Direkteblogg om korona

 2. NORGE

  Regjeringen fikk råd om å gjøre det enklere for hyttefolket. Så endret smitten seg.

 3. VERDEN

  Smitten eksploderer i Europa: - Kontinentet er i ferd med å miste kontrollen

 4. VERDEN

  Rekordmange dør av korona. Nå vil Russland prøve «den svenske modellen».

 5. VERDEN

  Frankrike stenger ned igjen. Innbyggerne hamstret dopapir, pasta og kontorutstyr.

 6. NORGE

  Helsetoppene endrer koronastrategi. Nå vil de spille mer på følelser.