Norge

Mot deltagerrekord for Oslo Maraton

67 nasjoner er allerede representert.

Senkveld-programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg var blant de 15.200 som løp Oslo Maraton i fjor. (FOTO: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)
  • Yasmin Sunde Hoel

Det er over 50 dager igjen til årets Oslo Maraton, men allerede har over 10.000 personer meldt seg på løpene som går 24. — 25. september.

I og med at de fleste melder seg på i siste liten, tyder det meste på at det går mot en ny deltagerrekord.

Ja, det kan se sånn ut. Det er i alle fall det vi håper på , sier Karette Wang Sandbu, kommunikasjonsrådgiver i Oslo Maraton.

- Gir ekstra mening til treningen

I fjor nådde løpet en sin foreløpige deltagerrekord med 15.200 løpere, mot drøyt 11.000 året før.

Dermed føyer Oslo Maraton seg inn i rekken av løp- og rittarrangement som opplever stadig økende pågang.

Stadig flere ser nok at det er viktig å holde seg i form. Hverdagen krever høyt tempo i våre dager, og trening gir mer overskudd. Slike årlige arrangementer gir kanskje ekstra mening til treningen, siden man hele tiden jobber mot et mål , sier Wang Sandbu.

Hun understreker at sikkerhetstiltakene justeres etter antall løpere.

Vil ha folkefest

Selv om Oslo Maraton har siktet seg inn på å være nærmest et familieløp med idrettsglede i sentrum, og dermed ikke har satset på eliteløpere, er allerede 67 nasjoner representert i årets deltagerlister.

Det kommer større delegasjoner fra USA, Tyskland og England, blant annet. Både eliteløpere og mosjonister , sier Wang Sandbu, før hun legger til:

— Men vi er mest opptatt av at dette skal være en folkefest, hvor alle føler de kan delta.

Knapt 3500 av de 10.000 som er påmeldt foreløpig kommer fra selve Oslo. Som vanlig er det halvmaratonløpet som frister flest, men også 10-kilometeren får stadig flere påmeldinger.

Tidligere i sommer ble hedersløpet «10 for Grete» lansert for første gang. Som navnet tilsier er også det et løp på 10 kilometer.

Det er nok slik at flere har fått øynene opp for denne distansen etter det. Man ser at det går an å delta uten å måtte løpe mange mil , sier Wang Sandbu.