Norge

50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn

En 50 år gammel nordmann som i fjor ble pågrepet i Malaysia og utlevert til Norge, er tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn for minst 13 millioner kroner.

 • NTB

Mannen har fra før en rekke konkurser og fengselsdommer for økonomisk kriminalitet på rullebladet. Mannen hadde vært etterlyst internasjonalt siden 2013 da han ble pågrepet i fjor.

Mannen ble allerede i desember 2017 siktet for grove bedragerier, forsøk på grove bedragerier og heleri av minst 10 millioner kroner. I januar i fjor ble siktelsen utvidet til å gjelde ytterligere 40 bedragerier og identitetstyverier.

50-åringen har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, mens hans forsvarer, advokat Per Zimmer, sier til TV 2 at utgangspunktet er at hans klient har drevet med konsulentvirksomhet og solgt tjenester via internett.

– Vi har mottatt en omfattende tiltale, og den må vi gå grundig gjennom, sier Zimmer.

Ifølge tiltalen har mannen drevet med bedragerier i en størrelsesorden på rundt 30.000 kroner per fornærmet. I tillegg til grove bedragerier er han også blant annet tiltalt for identitetstyveri og grov hvitvasking, melder TV 2.

Mest lest akkurat nå

 1. NORGE

  Ulykkesbro ble friskmeldt etter at lignende bro kollapset i 2016

 2. NORGE

  Bro kollapset i Øyer i Gudbrandsdalen – lastebil og bil er berørte

 3. VERDEN

  Utstøtte Liz Cheney får uventet hjelp. – Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gjøre dette

 4. NYHETSANALYSE

  Putin ville vise Natos grusomheter. Da gikk det helt galt.

 5. NORGE

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 6. OSLO

  Når boligen er på Finn, kan det være for sent å bruke forkjøpsretten