Norge

- Ønsker ikke lenger Dubai-samarbeid

Norsk hotellhøgskole sender hvert år flere studenter på utveksling til Dubai. En samarbeidsavtale institusjonen nå ønsker å gjøre slutt på.

afp000561404-fceoMjBqSd.jpg Kamran Jebreili

 • Maria G. Torheim

Instituttleder Truls Engstrøm ved Norsk hotellhøgskole bekrefter at hotellhøgskolen har hatt på plass en samarbeidsavtale med Emirates Academy of Hospitality Management i Dubai i rundt tre år.

The Emirates Academy of Hospitality Management spesialiserer seg på studier i buisness management.

— Det stemmer at vi har hatt et samarbeid om utveksling for våre studenter. Men dette er en avtale vi nå ønsker å avvikle, sier Engstrøm til aftenbladet.no.

Norsk hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger (UiS) har siden 1912 utdannet hotelledere og ledere innen reiseliv og servicesektoren. Skolen er verdens nest eldste hotell- og reiselivsutdanning og feiret sitt 100-årsjubileum i 2012.

- Risiko

Instituttlederen er på øyeblikket på ferie, men forteller til Aftenbladet at han skal ta tak i saken når han er tilbake og vil også ta det opp på hotellhøgskolens neste styremøte.

Les også

Barth Eide tror Dalelv snart kan reise hjem

Årsaken skyldes en risikovurdering han har tatt i forhold til saken med norske Marte Deborah Dalev (24), som ble dømt til 16 måneders fengsel for sex utenfor ekteskapet etter å anmeldt en kollega for voldtekt. Dalev anmeldte kollegaen 6. mars i år, og ble tirsdag forrige uke dømt for forholdet.

— Vurderer å avvikle

Til høsten har studenter som studerer ved hotellhøgskolen, som er undelagt UiS, valg om praksisplass igjennom The Emirates Academy of Hopitality Management, som er en del av Jumeirah-gruppa som blant annet eier det verdenskjente luksushotellet Burj Al Arab.

Avtalen dreier seg om en samarbeidsavtale om studentutveklsing, der studenter fra UiS gjennomfører praksisen sin på luksushotellene i Jumeirah-gruppa.

Foreløpig er Engstrøm usikker på om noen studenter har valgt dette, men sier han tror en student har valgt å reise til Dubai. Det kan være at denne personen ikke får lov til om avtalen blir avsluttet.

— Nei, vi vurderer nå å avvikle avtalen på grunn av det som skjer i Dubai nå, sier Engstrøm som har fått med seg Marte-saken i nyhetene.

— Det er utrolig trist. Nå er førsteprioriteten min å prøve å ordne det slik at vi ikke lenger sender våre studenter dit, sier han.

Les også

Marte Dalelv (24) får støtte fra kjendiser

— Denne saken er svært skremmende, og om det å sende våre studenter til Dubai medfører noen som helst risiko for dem, må vi selvsagt ta det opp til vurdering, sier UiS-rektor Marit Boyesen.

Engstrøm mener saken er trist og vond.

— Det er helt uforståelig at noen kan bli møtt med den type behandling, og vi må ta stilling til om det er et land vi fortsatt ønsker å sende våre studenter til, sier han.

Saken med Marte Dalelv i Dubai får Norsk hotellhøgskole til å ville avslutte sitt utvekslingssamarbeid. Kamran Jebreili

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Voldtekt i Dubai: Offeret ble pågrepet av politiet

 2. VERDEN

  Nupi-forsker: - Derfor blir noen norske utenlandsfanger kjendiser

 3. NORGE

  Er det vits i å anmelde voldtekt?

 4. NORGE

  Politiets nye «supervåpen» er flere år forsinket. Nå krever Ap svar fra justisministeren.

 5. NORGE

  Operasjon Spiderweb: På sporet av pedofili-ring med over 100 medlemmer

 6. POLITIKK

  Nav visste allerede i februar i år at trygdeskandalen omfattet straffesaker