Politiet i Oslo etterforsker grov vold på Haugerud natt til 1. januar

Natt til 1. januar ble to menn utsatt for grov vold på Haugerud i Oslo. En mann fikk slått ut flere tenner, og den andre ble skåret i øret med en kniv.

– Det som har skjedd er at ca. klokken 4 natt til 1. januar får vi en melding om at to menn i 50 og 60-årene er skadet på Haugerud, forteller kommunikasjonsrådgiver Eirik Wilmann i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Wilmann sier at de to mennene forteller at de er blitt angrepet av tre unge menn på 19–20 år. Den ene av de to mennene har fått slått ut flere tenner, mens den andre er blitt skåret i øret med en kniv tre-fire ganger.

– Etterpå påtreffer politiet tre unge menn som sier at de er blitt angrepet av to eldre menn. På dette tidspunktet er dette saker som ikke kjenner hverandre, sier Wilmann.

Deretter får politiet inn en melding fra en kvinne. Hun beskriver personene som har vært involvert i hendelsen. Flere av de fem er godt kjent for politiet.

– De har trolig barket sammen. De tre unge mennene bærer også preg av å ha vært i et basketak, men de har ikke de samme skadene som de eldre mennene, sier Wilmann.

Debatt på sosiale medier

Wilmann sier til NTB at samtlige er avhørt av politiet, og at saken fortsatt etterforskes.

– Det gjenstår blant annet avhør av vitner, sier han.

Han legger til at flere av de fem er kjent for politiet fra før.

Politiet i Oslo tvitret ikke om voldsepisoden natt til 1. januar, og saken ble først kjent da to av mennene skrev om saken på sosiale medier. Det var helt taust på Oslo-politiets Twitter-konto mellom midnatt og klokken 7.45 1. januar.

Saken har skapt mye debatt på sosiale medier, blant annet på en Facebook-gruppe for nabolagene Trosterud og Haugerud.

– Det var andre alvorlige voldshendelser den natten, dessverre. Mye å gjøre, samt prioriteringer, gjorde at denne hendelsen ikke ble tvitret om, sier Willmann til VG.

– For vår del, selv om det er en alvorlig sak, er det ikke en ekstraordinær sak i Oslo. Vi har ikke hatt etterforskere klare til kommentar i helgen, slik som vi vil ha i for eksempel drapssaker. Når det gjelder kommunikasjonen på Twitter forsøker vi å tvitre om det som kommer inn, men på nyttårsaften er utfordringen at vi får inn veldig mange oppdrag, sier Wilmann til Aftenposten.

Savner informasjon

Wilmann sier at det dreier seg om en grov voldshendelse.

– Vi har forståelse for at folk blir bekymret når det skjer slike voldsepisoder i nærområdet, sier Wilmann til ABC Nyheter.

Stortingsrepresentant Jon Helgheim (Frp) sier til Document at han reagerer på politiets taushet om saken.

– Politiet bør være tidlig ute og informere når slike ting skjer og rykter begynner å gå, sier Helgheim.

Aftenposten har stilt politiet spørsmål om hendelsen både i helgen og mandag morgen, men politiet svarte ikke før mandag ettermiddag.