Norge

Mann siktet for drapsforsøk på medfange på Ilseng

En mann ble torsdag pågrepet og siktet for vold og drapsforsøk mot en medfange i Hedmark fengsel på Ilseng.

  • NTB

Voldshendelsen skjedde torsdag ettermiddag. Politiet fikk melding fra fengselet rett før klokken 17.

En innsatt stakk ifølge politiet en annen innsatt med kniv mot bryst og hode. Mannen er siktet for drapsforsøk på en mann og grov kroppskrenkelse mot en annen.

– Mannen fikk legebehandling på stedet. Han er lettere skadd sier politiadvokat Kaja Løhren Borg i Innlandet politidistrikt til NTB.

Forsøkte å gå imellom

– Den grove kroppskrenkelsen knytter seg til en annen innsatt, som forsøkte å gå imellom. Han fikk et risp i armen, sier politiadvokaten.

Hun forteller at alle de involverte er godt voksne menn.

– I løpet av gårsdagen og dagen i dag har vi dannet oss et bilde av hva som er skjedd. Det har vært en uoverensstemmelse mellom to innsatte før kniven ble trukket fram sier hun.

Den siktede skal gjentatte ganger ha forsøkt å stikke medfangen mot hodet og brystregionen. Mannen er pågrepet av politiet og sitter fredag i arresten på Hamar.

Skal avhøres

Løhren Borg sier politiet er godt i gang med etterforskningen, og det ble foretatt flere avhør torsdag kveld. Politiet sier de tar sikte på å avhøre den siktede i løpet av fredag.

Mannes advokat, Helge Ekelund, sier han foreløpig ikke har snakket med sin klient og at han derfor ikke har noen kommentarer til saken fredag ettermiddag.

Hedmark fengsel, avdeling Ilseng har 86 soningsplasser på lavere sikkerhetsnivå for menn, ifølge Kriminalomsorgen.

Les mer om

  1. Vold
  2. Hedmark