Norge

Åpnes for elsykkel i Jotunheimen og Trollheimen

Fylkesmennene i Innlandet og Møre og Romsdal vil prøve ut elsykling på seks veistrekninger i nasjonalparkene Jotunheimen og Trollheimen.

På denne veien til Glitterheim kan det bli tillatt å sykle med elsykkel. Det har Fylkesmannen i Innlandet foreslått overfor Miljødirektoratet. Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

 • NTB

I første omgang åpnes det for elsykling på Glitterheimvegen og Koldedalsvegen i Jotunheimen nasjonalpark og Utladalen landskapsvernområde, sier direktør Haavard Elstrand for miljø og landbruk hos Fylkesmannen i Innlandet til Nationen.

Han sier at strekningene bør inngå i et prøveprosjekt sammen med fire strekninger i Trollheimen/Innerdalen landskapsvernområder, som faller under Fylkesmannen i Møre og Romsdal.

Av hensyn til villreinen vil ikke Fylkesmannen i Innlandet åpne for bruk av elsykler i nasjonalparkene Dovrefjell og Rondane i denne omgang.

Miljødirektoratet har i høst, på vegne av Klima- og miljødepartementet, bedt Fylkesmannen foreslå forskriftsendringer som åpner for bruk av elsykkel på veier i verneområdene der det allerede sykles mye.

Saken blir sendt på høring, og allerede sommeren 2020 kan det bli åpnet for bruk av elsykler i de foreslåtte områdene, sier Elstrand.

Les mer om

 1. Nasjonalpark
 2. Elsykler
 3. Klima- og miljødepartementet
 4. Miljødirektoratet

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Fylkesmannen i Møre og Romsdal står på sitt – vil ikke følge nasjonale karanteneregler

 2. NORGE

  Østmarka blir nasjonalpark

 3. NORGE

  Stadig flere lager fremtidsfullmakt: Slik kan du bestemme selv over bolig og penger livet ut

 4. A-MAGASINET

  200 år siden: Dette maleriet gjorde Jotunheimen kjent for verden. Dette er det første «bildet» av Jotunheimen

 5. KULTUR

  Turistforeningen stenger hytter i fjellet – ber folk utsette turer

 6. NORGE

  Kommuneoverlege vil teste flere for korona, men får nei: – Skuffet og forbannet