Norge

Politiet kan ta beslag i Tom Hagens hus i en måned

Eidsivating lagmannsrett har gitt politiet medhold i at de kan ta beslag i Tom Hagens hus i Lørenskog i en måned. Det er to måneder mindre enn de ba om.

Eidsivating lagmannsrett har gitt politiet medhold i at de kan ta beslag i Tom Hagens hus i Lørenskog i en måned. Det er to måneder mindre enn de ba om. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

 • NTB- Dag Kjørholt

Politiet er tilbake i Tom Hagens hus i Lørenskog. Denne uka fikk de satt opp overvåkingskameraer på eiendommen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi er naturligvis fornøyd med at retten reduserer beslagstiden fra tre måneder til en måned, sier Hagens forsvarer Svein Holden i en kommentar til NTB.

Han legger til at de ikke kommer til å anke kjennelsen om at beslaget opprettholdes fram til mandag 21. september.

Nedre Romerike tingrett ga fredag 14. august påtalemyndigheten medhold i at Sloraveien 4 kan tas i beslag av politiet i tre måneder.

Motparten anket kjennelsen inn for lagmannsretten. Holden sendte anken tirsdag og fredag kom altså kjennelsen.

Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen som har vært savnet fra hjemmet i Lørenskog siden 31. oktober 2018. Han nekter straffskyld.

Kan bli ny rettsrunde

Politiet tar den begrensede tidsrammen til etterretning.

– Dersom det ikke lar seg gjøre å utføre de nødvendige undersøkelsene innenfor tidsrammen på en måned, må vi vurdere å bringe spørsmålet om forlengelse inn for domstolen på nytt, sier politiinspektør Gjermund Hanssen i Øst politidistrikt.

Utover det sier han at påtalemyndigheten er fornøyd med at lagmannsretten fortsatt gir politiet tilgang til det sentrale åstedet i saken.

Tilfredsstillende fremdrift

Hanssen sier at politiet har forståelse for at det er en belastning for siktede å ikke kunne bo i eget hjem, men legger til at de i likhet med lagmannsretten mener at videre undersøkelser er tilstrekkelig begrunnet.

– Vi er også fornøyd med at lagmannsretten anser fremdriften i saken som tilfredsstillende, og at sakens kompleksitet og omfang tilsier at det gjøres omfattende etterforskningsskritt på det sentrale åstedet, sier politiinspektøren.

 1. Les også

  Tingretten: Politiet får fortsatt ta beslag i Tom Hagens hus i Lørenskog

 2. Les også

  Tom Hagens forsvarer anmelder politiet

 3. Les også

  Politiet beslaglegger huset til Tom Hagen

Les mer om

 1. Forsvinningssaken på Lørenskog

Forsvinningssaken på Lørenskog

 1. NORGE

  VG: Telefonanrop var likevel ikke slettet

 2. NORGE

  Politiet om Lørenskog-saken: Alt tyder på flere involverte

 3. NORGE

  Tom Hagen fortsatt ikke avhørt etter at han ble drapssiktet

 4. NORGE

  Lørenskogsaken: Politiet har identifisert «hettemannen»

 5. NORGE

  Politiet slipper opptakene av etterlyst kjøretøy

 6. NORGE

  Nå har det gått to år siden hun forsvant.