Norge

Kongen og kronprinsen besøkte «Kronprins Haakon»

Kong Harald og kronprins Haakon besøkte onsdag formiddag forskningsfartøyet «Kronprins Haakon» på Akershuskaia i Oslo.

Kong Harald og kronprins Haakon besøkte onsdag formiddag Forskningsfartøyet Kronprins Haakon ved Akershuskaia i Oslo. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
  • NTB

Under besøket fikk kongen og kronprinsen et lite foredrag, samt omvisning i skipet, som beskrives som et av verdens mest avanserte forskningsfartøy.

Prinsesse Ingrid Alexandra er gudmor for skipet, som etter en navnekonkurranse i 2013 ble oppkalt etter hennes far.

Skipet med en prislapp på 1,4 milliarder kroner har 15 laboratorier, fire kjølerom og to fryserom om bord. Skipet brukes til forskning i Arktis og Antarktis og har nettopp kommet tilbake fra sitt første tokt i Sørishavet hvor det har deltatt i en stor internasjonal kartlegging av krillbestanden.

På vei ut av forskningsskipet sa kronprinsen til pressen at det var hyggelig å høre at skipet fungerer slik forskerne hadde håpet.

– De gjør en viktig jobb for å kartlegge biomangfoldet både i nord og i sør, og det er et fantastisk verktøy for å finne ut mer om hvordan vi kan forvalte ressursene på en bærekraftig måte, sa kronprinsen.

Under besøket på forskningsskipet sa verken kongen eller kronprinsen noe om hvorvidt de har vært i dialog med prinsesse Märtha Louise knyttet til markedsføringen av hennes foredragsturné.

På spørsmål fra NTB om prinsessedialogen, sier kommunikasjonssjef Guri Varpe at slottet foreløpig ikke har noen kommentarer til dialogen, ut over det som tidligere har blitt sagt.

Les også

  1. Det er åpenbart at «prinsesse» ikke er en form for yrkestittel | Carl-Erik Grimstad

  2. Märtha Louise åpner samfunnet, og det bør vi takke henne for | Henrik Thune

  3. Prinsesse Ingrid Alexandra bytter fra privatskole til offentlig ungdomsskole

Les mer om

  1. Kronprins Haakon
  2. Prinsesse Ingrid Alexandra
  3. Arktis