Norge

Politiet etterforsker mistenkelig dødsfall i Kvæfjord

Politiet har satt i gang etterforskning av det de betegner som et mistenkelig dødsfall i Kvæfjord kommune i Troms. Den avdøde er foreløpig ikke identifisert.

To kriminalteknikere gjør undersøkelser ved huset på Borkenes i Kvæfjord der en død person ble funnet død mandag. Foto: Håkon Wikan / NTB scanpix

 • NTB

– Vi fikk torsdag tips om en død person, og på bakgrunn av de opplysningene rykket vi til stedet for å ivareta den døde personen. Vi fikk bekreftet at det dreide seg om en død person og betegner dødsfallet som mistenkelig, sier politisjef Frank Sletten i Harstad på en pressekonferanse fredag.

Politiet innkalte til pressekonferansen knyttet til en politiaksjon i Kvæfjord kommune torsdag.

– Vi kan nå ikke si noe om identiteten til den avdøde, og personen blir sendt til obduksjon for å gi større klarhet i hvem det er, sier Sletten.

Vil få flere svar

Sletten opplyser at politiet i løpet av de neste dagene vil få flere svar på hva som har skjedd og at resultatene av obduksjonen vil være klare i løpet av fredag.

– Vi er i en situasjonen der vi sitter på ganske uklare opplysninger om omstendighetene, sier Sletten og ber om forståelse for at det ikke er mye politiet kan gå ut med.

På spørsmål på pressekonferansen om hva slags type bolig det er der den avdøde ble funnet, svarer Sletten at de av etterforskningsmessige grunner ikke kan gå ut med det. Han sier imidlertid at det bor flere personer i boligen.

Kriminalteknikere på stedet

Politiet fikk melding om den døde personen ved 13-tiden torsdag. Det er tatt avhør av de personene som fant vedkommende, men kan ikke si noe som deres tilknytning til boligen.

Ifølge Harstad Tidende var to kriminalteknikere ved 16.30-tiden torsdag ved et hus på en eiendom i kommunen. Teknikerne tok bilder og ryddet.

Naboer har opplyst avisen om at en bårebil fra et begravelsesbyrå tidligere torsdag ettermiddag var på stedet sammen med politiet.

Saken oppdateres.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Kvæfjord
 2. Etterforskning
 3. Politiet

Relevante artikler

 1. NORGE

  Familien har bodd i huset siden 1990-tallet. Da de skulle pusse opp, fant de levningene av en død person.

 2. NORGE

  Politiet avventer resultatet av obduksjon etter mistenkelig dødsfall i Sarpsborg

 3. NORGE

  Mann funnet død på Voss. Politiet tror ikke noe straffbart har skjedd

 4. NORGE

  Siktet etter mistenkelig dødsfall på Vinstra nekter å la seg avhøre

 5. OSLOBY

  Har funnet død person ved Vår Frelsers gravlund i Oslo

 6. NORGE

  Død mann funnet på Regestranden: Politiet starter drapsetterforskning