Veivesenet venter ekstra trafikk på hovedveiene

Søndag avslutter flere fylker sine høstferier. Det betyr ekstra trafikk på hovedveiene og saktegående kø på hovedveiene søndag ettermiddag og kvel. Men etter klokken 21 har det løst seg opp de fleste steder.

Flere fylker avslutter høstferien søndag, og Vegtrafikksentralen venter ekstra mye trafikk på veiene. Arkivfoto: Geir Olsen / NTB scanpix

Dette er situasjonen på hovedveiene på østlandet søndag kveld, hentet fra Statens Vegvesens twitterkonto VTS-sor og med opplysninger fra Veitrafikksentralen.

Trafikken går nå som normalt både på E16 Hønefoss-Sandvika og Rv7 Gol-Hønefoss.

Også på E18 Kragerø-Porsgrunn går trafikken nå som normalt. Det er vegarbeid som gjør at Veitrafikksentralen foreslår alternativ rute på fylkesvei 356.

E18 Vestfold-Drammen-Sandvika-Oslo: Lite tegn til kø.

E6 nordfra: Køtendenser Hafjell-Lillehammer og der det pågår veiarbeider ved Brumunddal. Kø for øvrig gjennom Elverum, og mot E6 der det også pågår veiarbeider.

– Trafikken flyter greit, men det begynner å dra seg til på E6 nå og det er kø fra Kløfta, sier trafikkoperatør Jørn Jakobsen til Aftenposten litt før klokken 19.

I 21.30-tiden viser kartene at det ikke lenger er forsinkelser på E6.

Fjelloverganger: Det er ikke meldt om problemer søndag. Ifølge trafikkoperatørene er det fare for glatte partier noen steder. De advarer bilistene om å være ekstra oppmerksomme på at det kan bli tynn is og glatt når temperaturen synker mot kvelden.

Høstferie-slutt i 10 fylker i Sør-Norge

Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Finnmark, Oppland, Oslo, Troms, Vest-Agder, Vestfold og Østfold avslutter høstferien søndag. Det fører ofte til kø på hovedveiene, men søndagens fine vær kan føre til ekstra mye trafikk.

– Foreløpig er trafikken som forventet, og hvis vi klarer å holde samme flyt som nå, skal det gå fint. Men man vet jo aldri, sier Jørn Jakobsen.

Lørdag meldte meteorologene at flere steder over hele Sør-Norge har hatt sin første frostnatt, og at dette kan føre til glatte veier – særlig i midtre og indre strøk.

Trafikkoperatør Trude Lindborg sier at det ikke nødvendigvis er behov for vinterdekk, men ber bilister være ekstra forsiktige dersom man kjører på sommerdekk.

Folk oppfordres til å ta det rolig, og sjekke både værmeldingen, trafikkbildet og fjellovergangene i Sør-Norge.