Foodora-syklister går ut i streik

102 syklister i matleveringstjenesten Foodora tas tirsdag ut i streik etter at selskapet og Fellesforbundet ikke klarte å bli enige om en tariffavtale.

Flere av budene i Foodora går ut i streik tirsdag morgen.
  • NTB

Partene meldte mandag ettermiddag at forhandlingene hadde brutt sammen.

– Vi har fremmet krav om tariffavtaler på vegne av våre medlemmer. Det er svært spesielt at et selskap som tar mål av seg å være en seriøs aktør, nekter ansatte denne rettigheten, sier leder Jørn Eggum i Fellesforbundet.

I en pressemelding skriver Foodora at selskapet synes det er synd forhandlingene ender i konflikt. Motparten har vært Norsk Transportarbeiderforbund (NTF), som nå er del av Fellesforbundet.

– Kravene i forslaget fra NTF ville gjort det umulig for oss å fortsette driften vår med fast ansatte bud i Norge, sier Foodora-sjef Carl Tengberg, som opplyser at de totalt har over 600 ansatte i Norge.

Han sier at selskapet har fast ansettelse som norm for syklistene, og at de kan bli nødt til å gå bort fra dette dersom de NTF skulle få gjennomslag for sine krav.

Klubbleder Espen Utne Landgraff mener Foodora fremstiller det som at tariffavtalen ikke vil komme syklistene til gode.

– Avtalen syklistene ønsker, er tilpasset våre behov, men ledelsen avviser å forhandle om de konkrete vilkårene, sier han.

Les også

Les om da Aftenpostens journalist prøvde seg som sykkelbud hos Foodora