Norge

19-åring dømt for uaktsomt drap etter ulykke i Lillehammer

En 19 år gammel bilfører er dømt til 13 måneders fengsel for uaktsomt drap etter en dødsulykke i Lillehammer i april i fjor.

Den av de fire i ulykkesbilen som ble hardest skadet, ble fraktet til Oslo universitetssykehus. Han døde åtte dager senere av skadene. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
  • NTB

Den 19 år gamle mannen er også dømt for uaktsom kjøring og for å ha holdt altfor høy fart da dødsulykken skjedde i Vårsetergrenda i Lillehammer lørdag 2. april i fjor, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

Dommen fra Sør-Gudbrandsdal tingrett var enstemmig. 19-åringen mister også førerkortet i fire år, samt at han må betale en oppreisning på 125.000 kroner til hver av foreldrene til den omkomne.

Fire unge menn ble skadet i ulykken. En 18-åring ble fraktet til Oslo universitetssykehus der han døde av skadene åtte dager senere.

Bilen med de fire elevene ved Lillehammer videregående skole skar ut av veien, falt ned flere meter og landet på taket.

19-åringens forsvarer opplyser at straffeutmålingen mest sannsynlig vil bli anket.

– Jeg tar selvfølgelig dommen til etterretning. Jeg har foreløpig snakket ganske kort med min klient, og vi skal snakke mer sammen på fredag. Vi mener straffeutmålingen er streng, og jeg kan vel allerede nå si at den trolig vil bli anket, sier advokat Gunnar K. Hagen til NRK.

Les mer om

  1. Lillehammer