Norge

V og KrF redder au pair-ordningen

Stortinget kommer ikke til å gå inn for avvikle au pair-ordningen denne uken. Venstre og KrF sikrer ordningen videre liv.

Uten drahjelp fra Venstre og KrF får ikke Karin Andersen flertall for forslaget om å avvikle au pair-ordningen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

  • NTB

Begge partiene har vært kritiske til dagens au pair-ordning, men slutter seg ikke til et forslag fra SVs Karin Andersen om å fjerne den, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Vi har uttalt oss kritisk. Men etter en lengre vurdering har både vi og KrF landet på dette standpunktet, sier kommunalpolitisk talsperson i Venstre, André Skjelstad.

Flere partier er kritiske til ordningen, og landsmøtene til både Arbeiderpartiet og SV vedtok denne våren at de vil avvikle den. Det ønsker også Senterpartiet, men uten regjeringens støttepartier får ikke forslaget flertall når Stortinget behandler Andersens forslag fredag.

– Vi er veldig kritiske til at Venstre og KrF går med på å sikre ordningen. Det er helt greit å ha hushjelp. Men da må du betale skikkelig og gi hushjelpen skikkelige rettigheter, sier forslagsstilleren.

Les mer om

  1. Au pair
  2. Karin Andersen
  3. Kristelig Folkeparti (KrF)