Dømt til 15 og et halvt års fengsel for drap på Hamar

En 38 år gammel mann er i Hedmarken tingrett dømt til 15 og et halvt års fengsel for å ha stukket i hjel sin gravide kone på Hamar i oktober i fjor.

  • Ntb

Den 27 år gamle Narges Josefi fra Afghanistan ble funnet drept på gaten i Hamar tirsdag 28. oktober i fjor, og retten slår fast at drapet skjedde «under særdeles skjerpende omstendigheter», skriverHamar Arbeiderblad. Blant annet var deres to år gamle barn til stede og trolig vitne til drapet.

To dager etter drapet ble kvinnens ektemann pågrepet og siktet for drapet. En drøy uke senere tilsto han å ha drept sin kone. Den raske tilståelsen er ifølge aktor førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe, bakgrunnen for at dommen er et halvt år mildere enn aktors påstand, som var 16 års fengsel.

Tilfreds aktor

Dymbe sier han er fornøyd med dommen.

– Vi må være tilfreds med at retten er så å si fullt ut enig i alle de vurderinger vi har foretatt, sier han tilNRK.

Han tror ikke dommen blir anket fra påtalemyndighetens side.

Mannens forsvarer, Ann Turid Bugge, sier hun tar dommen til etterretning. Om dommen blir anket, vil hun ikke kommentere.

– Det må min klient vurdere, sier hun.

Mannen sto tiltalt for forsettlig drap, men forsvareren argumenterte under rettssaken for at drapet var en impulshandling.

Toåring vitne til drapet

Domstolen har kommet til at parets barn var vitne til det brutale drapet. En overvåkingsvideo fra like før drapet viser at barnet er våkent.

Barnet skal blant annet ha tegnet ting som gjør at de sakkyndige mener toåringen var øyenvitne til drapet. Dymbe sa under sin prosedyre at dette må regnes som særdeles skjerpende.

I dommen skriver tingretten blant annet:

«For et barn å se en forelder drepe en annen forelder mener retten er en hendelse som lite eller intet kan sidestilles med.»

Både den dømte og kona var asylsøkere fra Afghanistan. De hadde fått endelig avslag på sine asylsøknader og ble formelt utvist fra Norge i desember 2013.

Paret har to små barn som begge er født i Norge. Barna har nå fått opphold i Norge og bor i fosterhjem. I tillegg til fengselsstraffen er faren dømt til å betale 600.000 kroner i oppreisning til de to barna