Norge

Drapsofferets kjæreste pågrepet

Politiet har formelt pågrepet 21-åringen som var kjæreste med den drepte 18-åringen fra Holmlia. Siktelsen lyder på ulovlig våpenbesittelse.

  • Forf>
  • <forf>per Annar Holm <

På institusjon. Mannen, som tidligere er dømt for vold og trusler, ble etter avhør i går kveld overført til en psykiatrisk institusjon for behandling og forvaring der. Syrisk-kurderen skal ha vært sammen med idrettsjenta fra Holmlia i tre-fire måneder.Da politiet ransaket leiligheten, fant de en 9mm pistol og en pitbull som 21-åringen skal ha hatt i sin besittelse,— Det er ikke aktuelt å fremstille ham for varetektsfengsling i dag. Mannen var i psykisk ubalanse, og er nå på en institusjon, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt.

Obduseres

Politiets kriminalteknikere fortsatt i dag arbeidet på åstedet i Teisenveien 5. De forsøker nå å finne spor etter en angivelig ukjent gjerningsmann som skal ha kommet krabbende inn gjennom et vindu før han skjøt 18-åringen, og så forsvant ut igjen samme vei. Hele vinduskarmen vitner om politiets jakt på mulige fingeravtrykk og andre spor.Det er 21-åringen som har forklart seg om en pakistaner med finlandshette som drapsmann, men politiet sliter med å finne tekniske spor som støtter kjærestens forklaring.- Vi har ikke fått inn vitneobservasjoner som har sett noen med en slik beskrivelse i området, men selvsagt står disse opplysningene sentralt i saken. Vi regner også med å svar på flere sentrale spørsmål etter obduksjonen i dag, sier Kristiansen.Den avdøde 18-åringen var aktiv både innen fotball og håndball i idrettsmiljøet på Holmlia. Hun var halvt norsk og halvt afrikansk. Nyheten om at hun var blitt brutalt drept ble mottatt med forferdelse og sjokk i vennekretsen.- Dette er det trede klubbmedlemmet som brått rives bort på få år. Selv om hun ikke har vært aktiv mer de siste par årene, var hun fortsatt en populær person i miljøet, sier klubblederen ved Søndre Holmlia fritidsklubb.I går kveld samlet 50 venner seg i klubben. Også i kveld og tirsdag står dørene åpne.

&lt;b&gt;Kriminalteknikere&lt;/b&gt;fra Kripos utenfor leiligheten på Teisen.