Se bildene: Et land i mørke

De russiske angrepene mot sivil infrastruktur i Ukraina har tatt strøm og varme fra millioner av mennesker. Likevel går dagliglivet videre.

De siste ukene har Russland intensivert angrepene mot ukrainsk infrastruktur som en del av landets angrepskrig mot nabolandet.

Målet er å tvinge det ukrainske samfunnet i knestående ved å sørge for at innbyggerne står uten lys og varme i de iskalde vintermånedene.

Så langt har samfunnet i stor grad klart å tilpasse seg en hverdag med mindre tilgang på strøm enn før. Strømbruddene har likevel fått mange alvorlige konsekvenser. Antallet trafikkulykker og påkjørsler har økt på grunn av mørke og mangel på trafikklys.

Onsdag opplyste ukrainske myndigheter at ni mennesker har mistet livet og åtte andre skadd i over 130 branner de siste 24 timene. Brannene knyttes til at folk bruker alternative oppvarmingsløsninger på grunn av mangel på strøm.

Slik så det ut i Kyiv 23. november. Hele byen, som har rundt tre millioner innbyggere, var uten strøm etter russiske missilangrep.
I Lviv i Vest-Ukraina måtte legene på et av byens sykehus bruke nødlys da strømmen forsvant under en operasjon 25. november.
Ansatte på et matmarked i Kyiv venter på kunder under et strømbrudd 9. november.
Til tross for strømbruddene er både kaféer, restauranter og utesteder åpne i Kyiv. Her er det fullt trøkk på dansegulvet på en nattklubb 26. november.
En innbygger i Kyiv viser frem utstyr for å håndtere strømbruddene: Tørrmat, vann og en batteridrevet kjøleboks.
Oppladbare lamper blir brukt til å lyse opp en butikk i Kyiv under et strømbrudd.
Kyiv sentrum mørklagt en kald novemberkveld.
Et ungt par bruker en laptop i et varmetelt i Butsja 28. november. Ukrainske myndigheter har satt opp 4000 slike varmesentre over hele landet.
Her kan folk varme seg og lade opp elektrisk utstyr.
Et varmetelt i Kyiv. De 4000 varmesentrene omtales som «uovervinnelighetssentre».
En mann bruker et hooverboard for å rydde bort snø fra en fotballbane under et strømbrudd i Butsja 29. november.
Innbyggere i Kherson får strøm fra et aggregat til å lade opp mobiltelefoner. Bildet er tatt 17. november.
Folk går forbi en kafé i Kyiv som har sikret seg strømforsyning. Mange bruker aggregater eller oppladbare batteripakker for å ha strøm til lys og annet nødvendig under strømbruddene.
Mørklagte gater har ført til en kraftig økning i antallet trafikkulykker i hovedstaden, opplyser politiet i Kyiv. Strømbruddene fører blant annet til at trafikklys blir satt ut av drift.
En person som er ble skadet i et russisk angrep ligger i en ambulanse i et mørklagt boligområde og venter på å bli fraktet til sykehus i Kherson 24. november.
De to kompisene Hlib Kuian og Roman Kryvyi ser på fotball-VM på en kafé i Irpin, en forstad til Kyiv, 29, november.
Innbyggere i Kyiv på handletur i en sportsbutikk under et strømbrudd 26. november.
En ansatt serverer gjester i en delvis mørklagt restaurant i Kyiv 17. moveber.