Ekspertenes vurderinger

Frisørlærer Camilla Håkegård og stylist Linda Sande vurderer de tre hårklippene og tipper hvor mye gutta betalte. Og reaksjonene uteblir ikke.

CATO KLIPPET SEG PÅ ADAM OG EVA TIL 600 KRONER

Camilla tipper 150 kroner:

— En altfor rund klipp til å være herre. Nakken er rund, dette gir et feminint preg. Han har en litt skjev look. Dessuten er det gjort flere feil. Håret er mye kortere på den ene siden av hodet enn den andre. Det er flere småhår som stikker ut bak øret. Dette er en tabbe. Denne klippen hadde nok ikke bestått svenneprøven. Men med voks kan det se bra ut.

Linda tipper 150 kroner:

— Cato har klippet seg hos en barka herrefrisør. En A4 herreklipp. Fin gutt!

Daglig leder Ron Nordhagen, Adam og Eva i Gamlebyen

: - Jeg må si at jeg er ganske overrasket. En klipp kan være asymmetrisk på to forskjellige sider. Det kan man faglig argumentere for. Men småhår skal ikke forekomme. At begge to har tippet at han har klippet seg for 150 kroner, er litt skuffende. Vi begrunner vår pris med at vi skal være faglig oppdatert. Vi har streng kvalitetskontroll. Så det er synd at denne testen tilsier noe annet. Dette vil jeg ta opp på neste personalmøte.

BJARTE KLIPPET SEG PÅ NIKITA TIL 300 KRONER

Camilla tipper 600 kroner:

— Også her er håret kortere på den ene siden. Han har dessuten tre centimeter hårstrå som stikker ut mot øynene. Det blir litt dolly og fjonete. Forøvrig er det lite maskulin form på luggen, samtidig som noen enkelthår er lengre enn andre også her. Klippen er feminin over den såkalte krona, øverst på hodet. Men helheten er jo kledelig når det styles.

Linda tipper 300 kroner:

— Bjarte har den klippen jeg liker minst, den mangler form. Håret ser tørt og pjuskete ut.

Markedsansvarlig Hanne Røland i Nikita-kjeden kommenterer ikke selve resultatet etter forespørsel fra oss, men svarer generelt:

— 300 kroner for hårklippen er i tråd med markedet. Hos Nikita setter vi kvaliteten på klippen og kundens ønsker høyest og prisen er i tråd med markedspris. I Norge har man de senere årene kunnet utdanne seg til både dame- og herrefrisør, og derfor kan de fleste klippe begge kjønn.

AMUND KLIPPET SEG PÅ CORNER TIL 150 KRONER

Camilla tipper 300 kroner:

— Håret er for langt på hver side ut mot ansiktet. Frisøren har dessuten klippet viker på ham. Også Amund har en feminin form i nakken. Dessuten er det for mye hår bak, bakhodet blir veldig rundt. Luggen er skjev, og den burde ikke stå rett opp fordi dette får det smale ansiktet hans til å virke enda smalere. Samtidig ser det ut som han har gått i motvind. Sveisen har masse ujevnheter. Men også dette kan bli fint med voks. Og det passer jo til typen han er.

Linda tipper 600 kroner:

— Amund har helt klart den kuleste klippen. Han kler frisyren og det er brukt riktige produkter i håret. Formen på klippen er bra!

Daglig leder Mirsad Kuka, Corner frisør på Grønland:

— Jeg er ikke overrasket over at de tipper slik. Vi er ikke billigere fordi kvaliteten er dårligere, men fordi vi har kunder her på Grønland som er veldig opptatt av lav pris. Jeg innrømmer at de store kjedene kanskje er flinkere på farging og permanent, men på en vanlig klipp er vi minst like gode. Dessuten bruker vi de samme hårproduktene som dyrere frisører. At frisørlæreren klaget på oss også, har nok også noe med smak å gjøre.